- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scumpiri la carburanții Petrom! Benzina și motorina ajung să coste la fel după două ieftiniri

24 Oct, 12:14 • Mălureanu Rebecca
După două perioade consecutive de ieftiniri, Petrom a majorat din nou prețurile la carburanți, motorina și benzina ajungând să coste la fel. Acest lucru este destul de nefiresc pe piața carburanților, întrucât diferențele de preț între cele două tipologii de combustibil sunt de obicei destul de vizibile. 
Scumpiri la carburanții Petrom! Benzina și motorina ajung să coste la fel după două ieftiniri

Petrom care este cel mai mare jucător de pe piața petrolieră locală, a scumpit benzina standard joi 24 octombrie cu patru bani pe litru. După această actualizare a tarifului, benzina standard și motorina standard au același preț în majoritatea stațiilor Petrom.

În București, conform peco-online, benzina standard costă între 7,04 și 7,11 lei pe litru, iar motorina standard se învârte între 7,08 lei și 7,11 lei pe litru.

Șoferii vor achita același preț pentru benzină și motorină la majoritatea stațiilor Petrom

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, prezintă joi 24 octombrie următoarele prețuri: 7,10 lei pentru un litru de benzină standard și 7,10 lei pe litru în cazul motorinei standard.
Marți 22 octombrie, Petrom a folosit o a doua reducere de preț din luna aceasta, după prima de joi 17 octombrie, care a pus capăt unei serii de șase scumpiri progresive aplicate în luna octombrie.

Așadar, marți prețul benzinei standard s-a micșorat cu doi bani pe litru, iar cel al motorinei standard, cu trei bani pe litru. Joi 17 octombrie, prețul benzinei standard a scăzut cu trei bani pe litru, iar cel al motorinei standard, doar cu un ban pe litru.

Scumpiri la carburanții Petrom
Scumpiri la carburanții Petrom

În luna octombrie Petrom a majorat carburanții de șase ori, în intervalul 3 și 15 octombrie.

Toate scumpirile din octombrie au marcat faptul că prețul benzinei a crescut cu 25 de bani în această lună, iar cel al motorinei cu 20 de bani pe litru. Mai apoi, după două scăderi ușoare ale tarifului, prețul benzinei s-a diminuat cu 5 bani pe litru, iar motorina cu 4 bani pe litru.

Ai mai putea citi și: Scăderi drastice la înmatricularea maşinilor electrice în UE! România întegistrează cu 40% mai puține

Cererea de benzină și motorină va continua să crească în următoarea perioadă

Petrom, lider pe piața carburanților din România, este de părere că după anul 2030 va începe declinul cererii de benzină și motorină, doar că până în acel moment își va menține mobilitatea.

Până în anul 2030, compania expune o creștere a cererii de benzină și motorină, dar din anul 2040 se mne putem aștepta la un declin.

În momentul de față, cererea de energie pentru mașinile electrice este irelevant, dar Petrom semnalează o modificare importanta prin 2040, când se arată o cerere de energie din zona electromobilității de 5 TWh.

Te-ar mai putea interesa și: Analiza care răstoarnă planurile românilor. Benzina, motorina și gazele naturale se vor scumpi