- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se acordă peste 135 de milioane de lei pentru consolidarea acestor clădiri! Proiectele au fost depuse și selectate pentru finanțare!

28 Dec, 17:07 • Oprea Alina
Clădirile protejate istorice primesc milioane de lei pentru a fi consolidate! Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat acest lucru pe pagina sa de Facebook!
Se acordă peste 135 de milioane de lei pentru consolidarea acestor clădiri! Proiectele au fost depuse și selectate pentru finanțare!

În anul 2023 au fost obținuți peste 135 de milioane de euro, fonduri nerambursabile europene și naționale, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Ai putea fi interesat și de: Un antreprenor român a dat lovitura în Franța. A cumpărat o clădire istorică și vrea să o transforme într-un hotel butic. Beniamin Gonţ: „Preţul a fost unul foarte tentant”

Milioane de euro pentru consolidarea clădirilor

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a postat pe pagina sa de Facebook, mai exact, a anunțat faptul ca au fost obținuți peste 135 de milioane de euro, fonduri nerambursabile europene și naționale, în anul 2023, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Bani pentru consolidarea clădirilor
Bani pentru consolidarea clădirilor

În Capitală sunt destul de multe blocuri care au un risc seismic destul de ridicat, iar oamenii care doresc să se mute, să își achiziționeze o locuință, să ia o chirie, nu doresc să locuiască într-un loc în care există riscuri precum acesta. Primarul Capitalei a luat o decizie bună și benefică pentru locuitorii orașului București, pentru că riscul acesta există în permanență.

Mai mult decât atât, clădirile istorice sunt cele mai predispuse la acest risc, de aceea acestea trebuie să fie protejate din acest punct de vedere, astfel pentru a evita orice repercusiune care poate apărea.

În cadrul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) au fost depuse 21 de proiecte în contextul Programului Național de Consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat și selectate pentru finanțare.

Imobilele care vor fi consolidate seismic se află în zone care sunt protejate din punct de vedere istoric. Valoarea finanțării acestora este de aproximativ 500,62 milioane de lei, conform unor surse.

„Prin PNRR, AMCCRS a semnat 17 contracte de finanțare în valoare totală de 283,4 milioane lei.

Printre clădirile care vor fi consolidate cu aceste fonduri se numără Teatrul Bulandra, Teatrul foarte Mic, Muzeul memorial Gheorghe Tattarescu, Blocul Rosenthal sau Club A.

Alte 42 de imobile vor fi consolidate din bugetul local”, a declarat Primarul Capitalei, Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook, conform Antena3.

Ai putea fi interesat și de: Record negativ de deșeuri de echipamente electrice și electronice în 2023! De 15 ori greutatea Palatului Parlamentului, cea mai grea clădire de pe Pământ!