- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se anunţă facturi uriaşe pentru români la iarnă. Cine va ajunge să plătească 900 lei pe lună la bloc

13 Sep, 18:14 • Cornel Ghimeșan
Românii vor plăt facturi mai mari în această iarnă! România a achiziționat în ultima perioadă energie la prețuri mari, ajungând și la 1.000 de euro / MW oră. Astfel de prețuri se vor repeta și în timpul iernii, când țara noastră va trebui să cumpere electricitate pentru a acoperi consumul ridicat. Din acest motiv, factura la energie va veni cu sume mari în această iarnă.
Se anunţă facturi uriaşe pentru români la iarnă. Cine va ajunge să plătească 900 lei pe lună la bloc

Specialiştii avertizează că vom avea parte de facturi mult mai mari la energie în această iarnă. Marele avantaj este că se anunţă o iarnă blândă, iar facturile nu ar trebui să sară peste 1.000 de lei la factura la un apartament de trei camere, însă acest lucru s-ar putea întâmpla în cazul unui apartament cu patru camere.

Citeşte şi: Burduja anunță prelungirea plafonării prețurilor. România cere ajutorul UE în fața crizei!

Analiștii mai spun deja că prețurile de pe piața externă îi vor afecta mai ales pentru cei care au un consum de peste 255 de kw / h şi care platesc acum un preţ mai mic decât plafonul de 1,3 lei.

Facturi la întreținere în iarna 2024-2025

  • garsonieră: 300 – 400 lei;
  • apartament două camere: 500 – 700 lei:
  • apartament trei camere: 700 – 950 de lei.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre planul fiscal: Fără taxe noi. Surprizele care urmează

Pe de altă parte, pentru cei care au parte de încălzire la sistem centralizat pe bloc, întreținerea va fi dublă pe timp de iarnă. De exemplu, la un apartament cu două camere, încălzirea cu centrală proprie va costa între 700 și 900 de lei pe lună, iar factura la curent va fi de circa 100 de lei pe lună. La un apartament cu două camere racordat la sistemul central, doar încălzirea și apa caldă vor costa peste 500 de lei pe lună, scrie Antena 3 CNN.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult