- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se anunță program special de circulație a metroului în București! Cum vor decurge schimbările de Sf. Maria

13 Aug, 12:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Metrorex a anunțat că trenurile vor circula în program special în minivacanța e Sfânta Maria Mare, care începe joi, 15 august.
Se anunță program special de circulație a metroului în București! Cum vor decurge schimbările de Sf. Maria

Metrorex a anunțat marți ce program va avea metroul din București în minivacanţa de Sfânta Maria Mare, care începe joi, 15 august, relatează Antena 3 CNN.

Se anunță program special de circulație a metroului în București

Metrorex a anunțat cum se va desfășura programul pentru zilele 15-18 august, dată fiind minivacanța de Sf. Maria Mare.

„Vă informăm că, în perioada 15 – 18 august a.c., în minivacanţa de Sfânta Maria Mare, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale”, notează sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Cătălin Cîrstoiu explică de ce a folosit metroul după valul de ironii din online. Soluția candidatului pentru transportul din București

foto: hartă metrou

Cum va fi vremea de Sf. Maria

Vorba din popor spune că după 15 august, respectiv după Sfânta Maria Mare, temperaturile încep să scadă. Ei bine, a doua jumătate a lunii august continuă canicula din această vară.

În Sud-Vest temperaturile vor fi foarte ridicate. Ploile se vor arăta mult mai puțin decât obișnuiesc în această perioadă a sezonului cald.

În Dobrogea, media regională a maximelor va fi de 30 – 32 de grade, iar cele mai mari valori se vor înregistra în zilele de 12 şi 13 august.

Minimele vor fi cuprinse între 19 şi 21 de grade, cu cele mai mici valori în nopţile de 15, 16 şi 17 august, apoi în intervalul 23 – 25 august.

Cum va fi vremea la mare și la munte

Apa mării va avea temperatura cuprinsă între 25 și 26 de grade Celsius, fiind considerată optimă, dacă dorești să te bălăcești mai mult.

La munte, vântul va sufla slab și moderat, șansele de ploaie fiind minime.

În intervalul 12 – 18 august, maximele vor avea valori medii cuprinse între 23 şi 26 de grade, apoi vor scădea până spre 20 de grade, în ziua de 20 august, pentru ca ulterior, această valoare să caracterizeze restul intervalului de prognoză.

Minimele vor fi cuprinse între 11 şi 14 grade.

În perioada 20-25 august se vor înregistra cele mai mici valori. Abia între 16 și 21 august vor fi șanse minime de instabilitate atmosferică.

Te-ar putea interesa și: Veste bună pentru bucureșteni! Metroul va circula fără oprire pe magistrala Berceni-Pipera. Călătoria din nordul în sudul Capitalei ar putea dura doar 30 de minute