- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se caută muncitori români pentru o companie sud-coreeană. Salariul poate atinge 2.000 de euro pe lună

24 Jun, 15:06 • Amarie Giorgiana
Muncitorii români au o oportunitate de angajare. O companie sud-coreeană este în căutare de ingineri români pentru un proiect de la Cernavodă. Salariul poate atinge suma de 2.000 de euro pe lună.
Se caută muncitori români pentru o companie sud-coreeană. Salariul poate atinge 2.000 de euro pe lună

Filiala din România a companiei sud-coreene Korea Hydro & Nuclear Power le oferă românilor oportunități de angajare în cadrul construcției primei instalații de îndepărtare a tritiului din Europa, potrivit Economica.

Surcusala KHNP deschisă în 2023 în România angajează ingineri de construcții civile pentru realizarea instalației de detritiere de la Cernavodă. Acesta va fi prima instalație de acest tip din Europa și va oferi țării noastre posibilitatea de a deveni un centru european pentru producția și exportul de tritiu.

O companie sud-coreeană caută muncitori români

Surcusala din România angajează inginer construcții civile în acest moment. Candidatul ideal pentru acest loc va lucra la Cernavodă pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire.. Salariul este de aproximativ 9.600 de lei net lunar, iar persoanele eligibile sunt cele care au absolvit o facultate specializată pe ingineria civilă. Mai mult, se caută candidați care au peste doi ani de experiență în domeniu și care cunosc limba engleză la un nivel avansat.

Proiectul a fost inițiat în colaborare cu Nuclearelectrica și include construcția unei instalații de detritiere la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Proiectul reprezintă o realizare majoră în domeniul tehnologiei nucleare și va contribui la obiectivele de sustenabilitate ale Uniunii Europene prin eliminarea tritiului din mediu.

Mai mult, HKNP și Nuclearelectrica își propun să transforme România în centru european pentru producția și exportul de tritiu, folosit ca potențial combustibil în viitoarele reactoare de fuziune. De asemenea, proiectul este susținut de tehnologia românească inovatoare dezvoltată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice din Râmnicu Vâlcea.

Pe 27 iunie 2023, cu un an în urmă, Nuclearelectrica și Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) au semnat, la Seul, Republica Coreea, contractul de Inginerie, Procurare și Construcție (EPC) pentru finalizarea primei instalații de detritiere (CTRF) din Europa, la CNE Cernavoda.

Citește și: Se dau 1.500 de euro pentru fermieri! Data la care vor intra banii în conturi

Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) a fost selectată în calitate de contractant de inginerie, procurare și construcții (EPC) în urma unei proceduri de achiziție publică. KHNP operează o instalație similară pe amplasamentul centralei nucleare Wolsong, potrivit NuclearElectrica.

CTRF va îndepărta tritiul din instalatie, ceea ce va duce la o protecție sporită a mediului, în deplină concordanță cu obiectivele ESG ale Nuclearelectrica și ale Europei.

Citește și: Facturile românilor la energie, de 3 ori mai mari vara aceasta! Metode prin care putem plăti mai puțin