- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se confirmă noi majorări la alimente în această toamnă. Lista scumpirilor

30 Sep, 12:15 • Bumbeneci Diana
Românii vor fi din nou nevoiți să scoată bani din buzunar în plus pentru alimente. Toamna vine în continuare cu noi scumpiri.
Se confirmă noi majorări la alimente în această toamnă. Lista scumpirilor

Se anunță noi majorări de în această toamnă, mai ales la uleiul de floarea-soarelui, lactate și carne. Specialiștii explică faptul că recolta de floarea-soarelui este la cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani, ceea ce va duce la creșteri de preț. Carnea de porc ar putea înregistra o creștere de până la 5% în lunile următoare.

Se confirmă noi majorări la alimente în această toamnă

Bugetele românilor vor fi din nou afectate în această toamnă din cauza secetei severe. Chiar dacă autoritățile anunță posibilitatea plafonării prețurilor pentru anumite produse, experții prevăd totuși o serie de scumpiri la multe dintre ele.

„Un trai mult mai greu. E adevarat ca au crescut si pensiile, asa cum au crescut, la cineva mai mult, la cineva mai putin, dar ne asteptam si la o scumpire si o sa fie foarte greu, scumpirea din nou a alimentelor… Va fi greu pentru traiul de zi cu zi”, a declarat o pensionară.

O altă pensionară spune:”Greu, este foarte greu. Pensiile sunt asa cum sunt, deci nu ne mai asteptam la nimic. Vorbesc serios, la nimic. Hai, sa zic ca anii trecuti parca asa si asa, dar acum e de groaza, foarte scump”

Vezi și: Românii care pierd dreptul la cardurile de alimente. Lista celor care nu mai primesc 250 de lei

alimente
alimente

Prețurile vor crește și la carne, precum și la produsele din carne. De exemplu, kilogramul de pulpă de porc se va scumpi de la 24 de lei la 27 de lei, iar pieptul de pui va ajunge de la 29 de lei la 32 de lei pe kilogram.

De altfel, prețurile la brânză, ouă, lapte și ulei ar putea crește și ele, în ciuda promisiunilor autorităților că alimentele de bază nu vor ajunge la prețuri majorate.

„De la o saptamana la alta sunt alte preturi. Am vazut si 50 si ceva de lei kilogramul de parizer, am vazut 80 si ceva de lei un kilogram de crenvursti”, a afirmat un cumpărător.

„Scumpirile nu aduc bucurii niciodata cumparatorilor, mai ales la acea categorie de oameni, care nu-si permit nici la preturile actuale sa cumpere decat poate strictul necesar, in rest este o problema pentru o mare parte din popultie„, a mai declarat alt cumpărător.

În prima jumătate a acestuia an, România a importat alimente în valoare de cinci miliarde de euro, tot din cauza secetei.

Citește și: O nouă surpriză pentru șoferii care alimentează la Petrom. Preț benzină și motorină 9 septembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult