- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se construiește un nou aeroport în București! Noua poartă către Europa va deservi peste 11 milioane de pasageri în fiecare an

16 May, 23:13 • Fundeanu Madalina
Românii vor avea un nou aeroport! Acesta va fi construit în sudul Bucureștiului.
Se construiește un nou aeroport în București! Noua poartă către Europa va deservi peste 11 milioane de pasageri în fiecare an

România va avea o nouă cale de acces către Europa! Noul aeroport București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri și va permite transportul a cel puțin 30.000 de tone de mărfuri în fiecare an, potrivit informațiilor transmise de Capital.ro.

Un nou aeroport se va construi în sudul Bucureștiului

Aeroportul București-Sud se va afla la sud de Capitală. Proiectul va prinde contur printr-un parteneriat între autoritățile locale și centrale specializate în acest domeniu.

Planurile pentru acesta indică o capacitate de peste 11 milioane de pasageri și o infrastructură perfectă pentru a susține transportul aerian a cel puțin 30.000 de tone de mărfuri în fiecare an.

Detaliile au fost transmise printr-un studiu de fezabilitate recent realizat de un consorțiu de experți de elită, cunoscuți la nivel mondial pentru expertiza lor în proiectarea și anticiparea nevoilor infrastructurii de transport aerian. Coordonarea acestui proiect de mare amploare a fost asigurată de reprezentanții companiei SETEC din Franța.

Toate informațiile relevante în ceea ce privește această investiție de o importanță majoră pentru București, mai ales în contextul aderării României la Spațiul Schengen aerian, vor fi comunicate vineri de către Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, în cadrul unei conferințe de presă.

La acest eveniment vor lua parte Gabriela Firea – senator, Ștefan-Radu Oprea – ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Mîndrescu – secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, reprezentanți ai companiei franceze SETEC, precum și oficiali ai Ambasadei Republicii Franceze la București.

Ai mai putea citi și: Abonamente GRATIS la Untold și Neversea 2024 pentru cei care fac asta! Anunțul făcut de organizatorii celor două festivaluri

Aeroportul București-Sud
Aeroportul București-Sud

Proiectul a primit undă verde din partea Consiliului Local Sector 4 din septembrie anul trecut

În luna septembrie a anului 2023, Consiliul Local al Sectorului 4 și-a dat acordul pentru o asociere între cele două entități administrative, pentru a finanța și a realiza în comun a unui proiect de investiții de o importanță crucială pentru dezvoltarea zonei de sud a Capitalei.

Aeroportul care va fi construit în această zonă va fi de nivel internațional. De asemenea, va fi mai mare chiar și decât aeroportul din Brașov, cel mai recent construit în țara noastră.

Totodată, acesta va servi un număr extins de județe, cu o populație mai numeroasă. Va fi conceput cu terminale destinate atât pasagerilor, cât și transportului de mărfuri, aspect important ținând cont că Aeroportul Otopeni se confruntă cu o suprasolicitare pe ambele segmente în prezent.

Conferinţa de presă ce va fi susţinută de primarul Sectorului 4 este programată pentru vineri, pe data de 17 mai 2024, ora 12:00, la sediul Romaero de pe Bulevardul Ficusului nr. 44, Sector 1, București.

Vezi mai multe știri: Categoria de angajați care primește vouchere în valoare de 1.600 de lei. Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a lua banii de la stat