- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se contruiesc apartamente cu consum foarte redus de energie pentru tinerii reîntorși acasă. Totul se face cu fonduri prin PNRR!

03 Sep, 22:54 • Preda Silvia
Zeci de apartamente cu consum redus de energie sunt în construcţie în Caracal. Termenul de finalizare a fost stabilit pentru finalul lunii iunie 2025.
Se contruiesc apartamente cu consum foarte redus de energie pentru tinerii reîntorși acasă. Totul se face cu fonduri prin PNRR!

Peste 60 de apartamente cu consum redus de energie, asigurată în mare parte din surse regenerabile, sunt construite de municipalitatea din Caracal cu fonduri prin PNRR în valoare de aproape 5 milioane de euro. Aceste imobile au destinaţia de locuinţe sociale şi pentru tinerii care se întorc din străinătate.

Construcţia apartamentelor cu consum foarte redus de energie a început, lucrările sunt în grafic iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru finalul lunii iunie 2025. În proiect se prevede că apartamentele vor fi locuinţe sociale, însă am început demersurile, împreună cu domnul deputat Adrian Chesnoiu, pentru ca jumătate dintre ele să fie destinate tinerilor care se întorc din străinătate pentru a-i încuraja să se întoarcă în ţară”, a spus Ion Doldurea.

În Caracal se construiesc apartamente cu consum redus de energie pentru tinerii români întorşi din străinătate

În aceeaşi zonă în care se construiesc cele 66 de apartamente, Târgul Nou, se va construi şi o bază sportivă, cu terenuri de fotbal, baschet, volei şi handbal, cu 500 de locuri pentru spectatori, precum şi o parcare.

Proiectul pentru baza sportivă, cu o valoare de 2,1 milioane de euro, este realizat de Compania Naţională de Investiţii.

Citește și: Reguli schimbate în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Românii vor scoate și bani din buzunar pentru panouri

Apartamente cu consum redus de energie pentru tinerii români întorşi din străinătate
Apartamente cu consum redus de energie pentru tinerii români întorşi din străinătate

„S-a dat ordinul de începere pentru baza sportivă şi sperăm ca până la anul să avem o bază sportivă, un teren de sport sintetic şi o parcare generoasă”, a mai spus primarul, marți, pentru Agerpres.

Se lucrează la două obiective în zona Târgul Nou:

Blocurile NZEB, clădiri cu consum de energie aproape zero, care vor reuni 66 de apartamente.

O bază sportivă cu un teren de fotbal sintetic cu 500 locuri pentru spectatori, cu terenuri de baschet, handbal și volei precum și o parcare generoasă pentru cei care aleg să petreacă o parte din timpul liber practicând diverse sporturi sau ca simpli spectatori”, anunță Primăria Municipiului Caracal.

Vezi și: Casa Verde Fotovoltaice 2024. Condițiile minime pentru a primi 30.000 de lei de la stat