- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau 100.000 de euro fonduri nerambursabile. Cum poți primi banii în fiecare an

08 Aug, 11:11 • Bumbeneci Diana
Se dau 100.000 de euro fonduri nerambursabile de la AFIR. Anunțul pentru potențialele persoane eligibile.
Se dau 100.000 de euro fonduri nerambursabile. Cum poți primi banii în fiecare an

Mai sunt doar câteva zile până când Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) începe oficial sesiunea de primire a cererilor de finanțare prin intervenția DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”, din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027). Românii interesați de program vor putea primi o sută de mii de euro pe an.

Se dau 100.000 de euro fonduri nerambursabile

Potrivit unui comunicat al AFIR sesiunea de depunere a dosarelor se desfășoară în intervalul 19 august 2024, ora 9.00 – 18 noiembrie 2024, ora 16.00, iar alocarea financiară pentru acest apel este de 11.744.706 euro.

Finanțarea oferită prin DR-33 este 100% nerambursabilă și este limitată la 100.000 euro/ an, dar fără să depășească 10% din valoarea producției comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere.

Sprijinul este oferit după un plan de afaceri, sub formă de sumă forfetară, degresiv, plătit în tranșe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăși 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), acordat în baza unui plan de afaceri.

Vezi și: Fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale. Cine poate beneficia de bani

fonduri nerambursabile
fonduri nerambursabile

Românii care doresc să beneficieze de acest sprijin financiar pot obține finanțare prin DR-33. Este vorba despre grupurile de producători din sectorul agricol și din cel pomicol, constituite în baza legislației naționale în vigoare și recunoscute de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), înainte de solicitarea sprijinului.

Conform informațiilor transmise pe site-ul AFIR, cheltuielile eligibile sunt cele necesare pentru înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul agricol și pomicol, prevăzute în planul de afaceri, prin care se asigură atingerea obiectivelor propuse.

Pentru întocmirea documentației de depunere, AFIR a pus la dispoziția celor interesați Ghidul solicitantului, precum și anexele aferente interveției DR-33.

Citește și: Se dau 40.000 de euro fonduri pentru o categorie de români. Cine poate primi banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult