- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau 40.000 de euro fonduri pentru o categorie de români. Cine poate primi banii

04 Aug, 23:25 • Bumbeneci Diana
Sunt vești excelente pentru românii care au nevoie de fonduri nerambursabile. Se pun în joc 40.000 de euro pentru fiecare persoană.
Se dau 40.000 de euro fonduri pentru o categorie de români. Cine poate primi banii

Fonduri nerambursabile pentru români. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunță lansarea programului Femeia Antreprenor. Este vorba despre programul prin care firmele din mediul rural și urban, deținute de femei în proporție de cel puțin 50%, se vor putea bucura de o finanțare în valoare de 40.000 de euro.

Se dau 40.000 de euro fonduri pentru anumiți români

Așa cum a fost anunțat încă de la debutul proiectului, perioada de înscriere este deschisă timp de 45 de zile lucrătoare, însă termenul limită poate fi prelungit în funcție de disponibilitatea fondurilor și în funcție de numărul cererilor. Cu toate acestea însă, specialiștii în domeniu se așteaptă ca volumul de cereri depuse să fie unul foarte mare, astfel că cei care vor să aibă șanse la finanțare vor avea nevoie de proiecte cu punctaj maxim.

Citește și: Fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale. Cine poate beneficia de bani

fonduri europene
fonduri europene

”Programul Femeia Antreprenor deja s-a deschis, s-a început depunerea proiectelor. O să începem și noi să depunem, clar vom merge pe punctaj maxim, pentru că sub 100 de puncte nu cred că are nimeni șanse. Nu vorbim de start-up aici, vorbim de un program care se adresează firmelor conduse de către femei, firme cu experiență în domeniu, care au minim două bilanțuri încheiate. Criteriul cel mai relevant de departajare este valoarea profitului, deci practic vorbim de firme cu experiență, care știu ce vor, care știu să implementeze un proiect.

Ne așteptăm să aplice firme cu profit, firme serioase, dar nu firme foarte foarte dezvoltate, pentru că pentru acelea nu prezintă interes programul. Cam 1.000 de firme sunt finanțate prin acest program, ne așteptăm să se depună undeva la 2.000-3.000 de proiecte, poate chiar mai mult. (…) Bătălia se va da pe criteriul de departajare, respectiv profitul pe anul 2022.

Ca și program, este un pic avantajos față de cel din anii anteriori, pentru că nu se va mai face departajarea în funcție de procentul investit în echipamente. Beneficiarul își asumă cofinanțarea pentru punctaj maxim, respectiv 30% din valoarea proiectului. Pentru punctaj maxim, investiția în echipamente trebuie să fie de minimum 60% din valoarea totală a proiectului”, a explicat consultantul Neluțu Dogaru pentru AGRO TV.

Pentru punctajele egale, conform legislației în vigoare, departajarea a fost realizată ținând cont de:

  • punctajul obţinut la criteriul aferent domeniului de activitate(secţiunea A din criteriile de evaluare);
  • punctajul obţinut la criteriul aferent investiției (secţiunea C din criteriile de evaluare);
  • punctajul obținut la criteriul aferent componentei de dezvoltare durabilă (secţiunea D din criteriile de evaluare);
  • punctajul obținut la criteriul cursurilor de pregătire antreprenorială (secţiunea E din criteriile de evaluare);
  • punctajul obținut la criteriul aferent cursurilor de competențe digitale (secţiunea F din criteriile de evaluare);
  • punctajul obtinut la criteriul aferent inserției pe piața muncii a unor categorii de personal (sectiunea G din criteriile de evaluare);
  • valoarea exactă a procentului aferent investiției în echipamente;
  • data şi ora înscrierii în program.

Citește și: Ce se va întâmpla cu România dacă nu vor fi acordate noi fonduri europene? Avertisment sumbru al premierului Marcel Ciolacu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult