- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau 5700 de lei pentru cei care locuiesc cu părinții sau bunicii. Ce condiții trebuie îndeplinite

24 Sep, 14:32 • Bumbeneci Diana
Bonus de 5.700 de lei pentru cei care locuiesc cu părinții sau bunicii. Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii ajutorului oferit de statul spaniol.
Se dau 5700 de lei pentru cei care locuiesc cu părinții sau bunicii. Ce condiții trebuie îndeplinite

Persoanele care locuiesc cu părinții sau bunicii primesc sprijin din partea autorităților. Un nou bonus a fost creat pentru a veni în ajutorul vârstnicilor și pentru a oferi sprijin celor care au în îngrijire persoane trecute de o anumită vârstă. Astfel, cei care locuiesc cu părinții sau bunicii pot beneficia de un bonus de în jur de 5.700 de lei și chiar mai mare.

5700 de lei pentru cei care locuiesc cu părinții sau bunicii

Statul spaniol, prin intermediul Agenției Fiscale, acordă un ajutor financiar important pentru cei care se transformă în sprijin pentru persoanele în vârstă. Există însă câteva criterii clare pentru a primi suma.

Programul a fost gândit ca o mână de ajutor întinsă de stat gospodăriilor în care locuiesc pensionari cu venituri mici, ajutându-i să își acopere cheltuielile lunare.

În acest sens, prin Agenția Fiscală, statul spaniol oferă un bonus sub forma unei deduceri de 1.150 de euro, deci echivalentul a aproape 5.700 de lei, pentru cei care au în îngrijire o persoană în vârstă de cel puțin 65 de ani. În cazul în care seniorul are peste 75 de ani, ajutorului i se mai adaugă încă 1.400 de euro, ajungând la 2.550 de euro.

bani
bani

Citește și: Noi zile libere. Românii ar putea avea două minivacanțe la finele lui 2024. Una de șapte zile

Pentru a se putea bucura de noul beneficiu calculat de autorități, beneficiarii sunt nevoiți să îndeplinească și câteva criterii clare. Față de beneficiar, seniorul trebuie să aibă statul de ascendent, adică să fie părinte, bunic, străbunic – rudenia fiind stabilită prin sânge sau printr-un act de adopție.

Mai mult, ascendentul trebuie să întrunească limita de vârstă și să fi locuit cu contribuabilul pentru cel puțin șase luni, având un venit anual mai mic de 8.000 de euro.

În acest context, putem lua ca exemplu un cuplu care locuiește cu soacra de 68 de ani care câștigă anual 4.000 de euro și cu socrul care are 78 de ani și nu are niciun venit. Cei doi vârstnici locuiesc permanent cu mai tânărul cuplu.

În momentul în care soții vor depune declarația de impozit pe venit, vor putea deduce 1.150 de euro pentru soacră (care are peste 65 de ani) și 1.150 de euro + 1.400 de euro pentru socrul care depășește pragul de 75 de ani. În total, bonusul oferit de statul spaniol va fi de 3.700 de euro.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult