- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau ajutoare financiare de 18.500 de lei din partea statului. Cine poate beneficia de acești bani

24 Jul, 16:00 • Cornel Ghimeșan
Victimele infracțiunilor primesc sprijin din partea statului, a reamintit ministrul Justiției, Alina Gorgiu.
Se dau ajutoare financiare de 18.500 de lei din partea statului. Cine poate beneficia de acești bani

Se dau ajutoare financiare din partea statului. Statul acordă 18.500 de lei pentru nevoi urgente, cum ar fi mâncare, transport, cazare și medicamente.

Se dau ajutoare financiare din partea statului. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a reamintit de cele mai recente cazuri de minori agresați seuxla, care au șicat o țară întreagă. Unul dintre ele face referire la „antrenorul de genii”, care a fost prins în flagrant de polițiști în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor. De asemenea, directorul Casei de Cultură a Studenților din Pitești, acuzat că a întreținut relații sexuale cu o fată de 16 ani timp de câteva luni, a fost reținut.

Citește și Proiect major în România. Sebastian Burduja confirmă schimbarea care va aduce 4.000 de locuri de muncă

Se dau ajutoare financiare din partea statului

„Nimic nu poate fi mai crud, mai abject decât a folosi acea influență, autoritate în scopul manipulării minorilor. Astfel de personaje, de comportamente nu au ce căuta în mediul educațional”, a declarat ministrul într-o postare pe Facebook.

Pentru a sprijini victimele infracțiunilor, inclusiv a celor de viol, statul le oferă 18.500 de lei pentru nevoi urgente, ce includ cazare, hrană, transport și medicamente.

Astfel de instrumente sunt extrem de importante și au ca scop combaterea faptelor de acest tip, însă e nevoie și de implicarea familiei, a școlii, instituțiilor și societății, a punctat Alina Gorghiu.

„Mecanismul voucherelor pentru victimele infracțiunilor, inclusiv cele de viol, este operațional. Victimele pot primi în limita a 18.500 de lei pentru nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente. Avem instrumente pentru combaterea unor astfel de fapte, însă efortul trebuie să fie unul conjugat: familie, școală, instituții, societate. Iar victima să aibă curajul să scoată la lumina astfel de fapte”, a mai punctat ministrul Justiției.

În acest context, Alina Gorghiu a reamintit de legea adoptată la finalul lunii iunie 2023, care consideră că orice act sexual cu un minor sub 16 ani este viol. În plus, ministrul Justiției recomandă victimelor să își găsească puterea de a scoate la lumină abuzurile suferite fiindcă astfel de infracțiuni trebuie pedepsite.

Citește și Cifra de afaceri din comerț a crescut la echipamentele IT și telecom cu 12%. Primele 5 luni ale anului sunt la fel ca în 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult