- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau bani pentru o categorie de români. Sunt 2.000 de lei oferiți lunar

17 Jul, 10:41 • Bumbeneci Diana
Bani pentru studenții din România. Tinerii ar putea să primească peste 2.000 de lei.
Se dau bani pentru o categorie de români. Sunt 2.000 de lei oferiți lunar

Studenții din România ar putea să primească mai mulți bani. Se vorbește de sume de peste 2.000 de lei de la Guvern, oferite lunar de stat prin instituțiile de învățământ superior de la noi din țară.

Bani pentru românii care studiază

Continuarea studiilor tinerilor este de multe ori pentru familiile acestora un efort financiar cu adevărat imposibil de susținut. Mulți aleg să se angajeze în timpul facultății, pentru a se putea întreține, însă reușesc cu greu să se împartă cu succes între școală și muncă.

Primele vești bune au fost oferite deja românilor. Rectorul Academiei de Studii Economice din București, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a dezvăluit că, în 2024, în comparație cu anul precedent, fondul de burse a fost crescut cu 50%.

Citește și: Un nou sprijin financiar. Se dau 3.700 de lei pentru români

bani pentru studenți
bani pentru studenți

În acest context, la ASE s-a putut majora nu doar valoarea burselor, dar și numărul studenților care pot beneficia de acest ajutor financiar. În prezent, în jur de 30% din tinerii care studiază la Academie primesc burse.

Conform profesorului, bursa de studii primită lunar de studenți are o valoare de 1.000 de lei. Acesta a vorbit și despre importanta burselor sociale și despre creșterea acestora pentru a putea să ofere un sprijin real studenților fără venituri.

„Am făcut un calcul și nu este nimic anormal, undeva la 2400-2500 de lei ar trebui să fie bursa socială a unui copil care să vină la școală să se ocupe strict de pregătire.

Nu mă simt confortabil, poate supără undeva pe cineva, dând burse unor copii care vin cu mașini destul de costisitoare la școală. Dacă au 10 sau între 9.50 și 10, jos pălăria! Dar dacă au 8.50 sau 9 ca să obțină bursa pe care ar trebui să o obțină și un copil care nu are venituri, nu este chiar echitabil, fiind vorba de bani veniți de la buget”, a explicat profesorul, potrivit DCNews,

Pentru punerea în aplicare a programului propus, este însă nevoie de obținerea aprobării Ministerului Educației.

„E un sistem pe care l-am tot propus și pe la Consiliul Național al Finanţării Învățământului Superior, dar deocamdată nu ne-am aplecat prea mult asupra lui. Trebuie aprobarea ministerului. Consiliul Național de Finanțare a Învățământului Superior este un organism consultativ al Ministerului Educației”, a adăugat rectorul ASE, pentru sursa citată.

Vezi și: Ajutor de stat APIA pentru o categorie de români. Documentele trebuie depuse până pe 31 iulie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult