Vor fi acordate 20 de tichete în valoare de 100 de lei/tichet per nou – născut pentru achiziționarea produselor destinate nevoilor de creștere și îngrijire a copilului în primele trei luni de viață.
Aceste tichete pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului; scutece și îmbrăcăminte destinată copilului; produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului; aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului; pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat.
Pot beneficia de ele familiile în care cel puțin unul dintre părinți sau părintele singur are cetățenie română și domiciliul stabil pe raza municipiului Brașov de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului. Un alt lucru important e că nașterea copilului trebuie să fie înregistrată la o maternitate publică sau privată de pe raza municipiul Brașov, excepția fiind reprezentată de situațiile în care fie nașterea copilului nu a avut loc în maternitate, dar medicul de familie al unuia dintre părinții copilului sau de un alt medic confirmă, printr-un certificat constatator, că nașterea a avut loc în municipiul Brașov, fie nașterea a avut loc în afara municipiului la recomandarea unui cadru medical specialist.
Citește și Noi vouchere pentru români. Femeile primesc astăzi 300 de lei
Mai mult, ca să beneficieze de aceste tichete, brașovenii au de depus o cerere la Direcția de Asistență Socială (str. Panselelor nr 23) în termen de maxim 60 de zile calendaristice de la data nașterii copilului și să nu aibă datorii la bugetul local.
„Trusoul pentru nou-născut” e un program derulat de municipalitate pentru sprijinirea brașovenilor care își doresc copii și, implicit, de creștere a natalității la nivelul municipiului Brașov.
Acest proiect se implementează de patru ani, timp în care au fost distribuite 6.912 de pachete cu produse și tichete valorice către beneficiar. Valoarea alocată acestui program s-a ridicat la peste 10 milioane de lei. Pe parcursul implementării, proiectul a fost îmbunătățit ca urmare a diverselor situații particulare întâlnite în practică, astfel încât să se asigure accesul unui număr cât mai mare de beneficiari.