- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se deschide o fabrică gigant într-un oraș din țara noastră! Românii vor avea până la 100 de locuri de muncă noi

02 Jul, 15:11 • Fundeanu Madalina
O nouă fabrică a fost inaugurată în România! Cu această ocazie, au fost create până la 100 de locuri de muncă noi pentru români.
Se deschide o fabrică gigant într-un oraș din țara noastră! Românii vor avea până la 100 de locuri de muncă noi

Misavan, unul dintre marii jucătorii de pe piața produselor profesionale de curățenie din România, s-a extins, în parteneriat cu firma spaniolă Quimicas Quimxel SL. Astfel, a fost inaugurată o nouă fabrică, după o investiție uriașă susținută de ambele companii, în mod egal, conform Economica.net.

O nouă fabrică a fost inaugurată în România!

Unitatea de producție are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an în ceea ce privește detergenții lichizi de uz casnic și industrial, respectiv 700 de tone/an privind produsele cosmetice.

Proiectul a luat naștere în 2022 și a fost terminat luna trecută, devenind una dintre cele mai moderne fabrici din acest domeniu de pe continent. Fabrica de la Iași va fi un hub de producție pentru soluții concentrate destinate pietei interne și Europei de Est, soluții profesionale de curățenie, produse de retail și cosmetice, însă pe termen mediu și lung va putea integra și alte categorii de produse.

Colaborarea dintre Misavan și Químicas Quimxel se bazează pe un parteneriat care datează de peste 15 ani, iar cu noua unitate de producție din țara noastră se va pune accent pe dezvoltarea brandurilor Misavan, dar și pe extinderea la nivel internațional a produselor marca Quimxel și producerea acestora într-o zonă cu un potențial sporit de dezvoltare.

Citește și: Un bărbat din Galați a dat lovitura cu o băutură inventată de el. Sute de români stau la coadă pentru ea. Este mai bună decât Coca Cola

fabrică Misavan și Químicas Quimxel
fabrică Misavan și Químicas Quimxel

Investiția totală a ajuns la aproximativ 10 milioane de euro, iar noua fabrică va oferi până la 100 de noi locuri de muncă românilor în căutare de job. Valoarea investițiilor s-a mărit în perioada de trei ani cât a durat construcția, de la 5-6 milioane de euro ajungând la 10 milioane de euro, în contextul creșterilor de prețuri de pe piața materialelor de construcții.

„Faptul că producătorul Quimicas Quimxel SL investește în România, duce la un alt nivel foarte buna colaborare din toți acești ani. Este un pas înainte foarte important pentru noi, fără a mai vorbi despre impactul social important și pe piața locală a muncii. În cei 24 de ani de activitate ne-am extins permanent pe piața produselor și soluțiilor de curățenie, igienă și dezinfectare, atât în zona de retail, dar mai ales pe segmentul profesional.”, a precizat Ciprian Otea, CEO Misavan.

Fabrica Quimxel România, care se află în parcul industrial Miroslava, se întinde pe un teren de 12.000 de metri pătrați și o suprafață de peste 5.600 de metri pătrați. Fabrica include atât spațiu de producție cât și zona de birouri și depozit de materii prime și, implicit, o platformă pentru stație subterană de neutralizare a apelor reziduale.

Vezi și: Ce conţin micii de la Selgros şi de unde provine carnea micilor de la Kaufland. Testul etichetei