- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se fac angajări în armată. Care sunt condițiile de admitere și perioada de înscriere la concursul MApN

31 May, 14:30 • Adrian Popovici
MApN a anunțat că este în căutarea a 3.800 de noi angajați. Armata scoate la bătaie posturi de soldați profesioniști, maiștri militari, subofițeri și rezerviști voluntari.
Se fac angajări în armată. Care sunt condițiile de admitere și perioada de înscriere la concursul MApN

Vești bune pentru românii care își doresc o carieră militară! Ministerul Apărării Naționale (MApN) derulează, în această perioadă, campanii de recrutare pentru diverse categorii de personal, căutând soldați profesioniști, maiștri militari, subofițeri și rezerviști voluntari, transmite Antena 3 CNN.

Potrivit unui comunicat al MApN, 31 mai, perioada de înscriere pentru posturile de soldați profesioniști a fost prelungită până la data de 7 iunie 2024, oferindu-se peste 3.800 de posturi vacante în 32 de județe din țară și în municipiul București. Până acum, aproximativ 3.200 de candidați s-au înscris și vor parcurge următoarele etape ale procesului de selecție.

Informații detaliate despre oferta profesională a MApN, condițiile de recrutare, selecție și repartiție pot fi obținute direct de la unitățile militare pentru care candidații optează sau de la Biroul informare recrutare din localitatea de domiciliu. În paralel, înscrierile pentru învățământul postliceal militar sunt deschise până la 7 iunie 2024, oferind 508 locuri pentru maiștri militari și 913 locuri pentru subofițeri.

Admiterea se face pe baza mediei obținute la examenul național de bacalaureat, în funcție de opțiunile exprimate și rezultatele selecției, în limita numărului de locuri aprobate pentru fiecare armă, serviciu și specialitate militară.

De asemenea, până la 27 iunie 2024, centrele militare zonale, județene și de sector primesc înscrieri pentru 4.936 de posturi de rezerviști voluntari, inclusiv ofițeri, maiștri militari, subofițeri gradați și soldați, în numeroase unități militare din întreaga țară.

MApN recrutează
MApN recrutează

Te-ar putea interesa și: Noua lege publicată de MApN. Apar noutăți legate de amenințările hibride, intervenții în afara țării și militarizarea poliției

Cum vrea MApN să atragă noi recruți?

Militarii beneficiază de drepturi și avantaje semnificative, inclusiv hrană și echipament gratuit, primă de instalare pentru personalul încadrat în prima funcție, asistență medicală și decontarea contravalorii medicamentelor. De asemenea, li se oferă concedii și permisii, acces la facilități de odihnă și recuperare în centrele MApN, decontarea anuală a serviciilor turistice și a deplasării la locul de efectuare a concediului de odihnă.

Compensațiile bănești pentru achiziția sau închirierea unei locuințe, sau posibilitatea de a beneficia de o locuință de serviciu sau de intervenție, sunt și ele incluse.

Armata oferă posibilitatea de a urma multiple forme de pregătire prin cursuri de carieră și specializare, toate acestea fiind disponibile în mod gratuit. Astfel, MApN se prezintă ca o opțiune atractivă pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară, oferind stabilitate, oportunități de dezvoltare profesională și un pachet generos de beneficii.

Citește și: Angajări în Armată. MApN scoate la concurs 3.800 de posturi în 32 de județe și în București