- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se iau măsuri la nivel național din cauza epidemiei de rujeolă! Ministerul Sănătății a declarat epidemie la nivel național!

07 Dec, 13:01 • Oprea Alina
Ministerul Sănătății a emis atenționări sporite, rujeola fiind o boală ce a luat cu asalt România, declarându-se epidemie la nivel național! Este recomandată vaccinarea copiilor, iar părinții să coopereze în mod constant cu medicii de familie!
Se iau măsuri la nivel național din cauza epidemiei de rujeolă! Ministerul Sănătății a declarat epidemie la nivel național!

Epidemia de rujeolă a fost declarată în mod oficial în România de către Ministerul Sănătății. Așadar, se pregătesc măsuri urgente de limitare a răspândirii bolii. Ministerul Sănătății a declarat epidemie la nivel național, dat fiind faptul că ultima perioadă a înregistrat ocreștere alarmantă a cazurilor.

Ai putea fi interesat și de: Lumea, la un pas de o epidemie de salmonella din cauza ciocolatei Kinder. Scandalul ascuns de experți

Ce măsuri vor fi luate pentru rujeolă?

Ordinul instituie măsuri urgente de combatere a răspândirii bolii, printre care:

  • vaccinarea copiilor între 9 și 11 luni cu o doză suplimentară de vaccin ROR (împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei), numită „doza 0”. Aceasta nu se va contabiliza în schema normală de vaccinare care prevede două doze. Acest demers are ca scop protejarea celor mai vulnerabili în fața virusului;
  • o a doua măsură este aceea a recuperării vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani, care nu au fost vaccinați conform programului național;
  • asemănător, se va urmări recuperarea vaccinării pentru copiii între 5 și 14 ani care nu au primit ambele doze de vaccin ROR; potrivit celor comunicate de Antena3.
Epidemie rujeolă
Epidemie rujeolă

Ce trebuie să facă părinții

Este primordial ca părinții să urmărească dacă boala apare la copiii lor, în cele din urmă, cel mai important fiind anunțarea și cooperarea cu medicul de familie pentru a asigura că toți copii eligibili sunt vaccinați. Medicii vor efectua o cartografiere a copiilor și vor informa părinții despre urgența vaccinării celor care nu au fost încă imunizați sau nu au schema completă. Mai mult decât atât, este foarte important ca vaccinările să fie înregistrate în Registrul electronic național de vaccinări iar eventualele reacții adverse să fie raportate medicilor de familie.

Ce se întâmplă cu copiii care au avut deja rujeolă

Sunt și cazuri în care copiii deja au avut rujeolă, însă nu sunt vaccinați. În cazul acestora, Ministerul Sănătății recomandă ca acestora să li se administreze o doză de vaccin ROR pentru protecție împotriva rubeolei și oreionului (infecția urlienei), la o lună după vindecare, informează avocatnet.ro.

Pentru cei care au avut deja rujeolă și nu sunt vaccinați, Ministerul Sănătății recomandă administrarea unei doze de vaccin ROR pentru protecție împotriva rubeolei și oreionului (infecția urlienei), la o lună după vindecare, scrie avocatnet.ro.

Ai putea fi interesat și de: Alertă de gripă aviară! „Tot ce am putut face acum este să ne rugăm lui Dumnezeu să evite o epidemie”

Urmărește Daily Business pe Google News