- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se întâmplă pe 1 iulie. Scumpire masivă a carburanților. Cât vor plăti românii pentru benzină și motorină

20 May, 12:14 • Bumbeneci Diana
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer român pentru plinul la maşină.
Se întâmplă pe 1 iulie. Scumpire masivă a carburanților. Cât vor plăti românii pentru benzină și motorină

Sunt vești proaste pentru șoferii interesați de prețurile carburanților. După o perioadă de ieftiniri la pompă, prețurile la motorină și benzină vor crește semnificativ de la 1 iulie.

În ultimele zile, șoferii au beneficiat de prețuri mai mici la carburanți, iar cei care alimentează cu motorină au fost cei mai fericiți, deoarece motorina a devenit mai ieftină decât benzina în stațiile de alimentare.

Creșterea accizelor la carburanți

Însă, aceste ieftiniri nu vor dura, deoarece din iulie acciza la carburanți va crește din nou, determinând o majorare a prețurilor la pompă.

Scăderea actuală a prețurilor este așadar doar o bucurie de moment. Prețurile la pompă au scăzut semnificativ recent. În aprilie, litrul de motorină costa 7,46 lei, dar acum este cu peste 20 de bani mai ieftin. Motorina a ajuns astfel să fie mai ieftină decât benzina, care are un preț mediu de 7,24 lei pe litru.

Citește și: Documentul obligatoriu pe care trebuie să-l aibă pensionarii care vor pensii mai mari. Anunțul CNPP

carburanti
carburanti

Creșterea prețurilor din iulie, confirmată oficial
De la 1 iulie, benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina cu 40 de bani pe litru.
Aceasta înseamnă că un plin pentru un șofer care folosește motorină se va scumpi cu 20 de lei, iar pentru cei cu mașini pe benzină, costul va crește cu aproape 21 de lei.

Cât costă azi carburanții

Cea mai ieftină benzină standard din România costă luni 7,14 lei litrul, atât cât era şi vineri, şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5. La restul stațiilor din Bucureşti, benzina standard se găsește la prețuri între 7,16 şi 7,30 lei, în scădere faţă de săptămâna trecută.

De partea cealaltă, prețul minim pentru motorină standard, în București, rămâne și el la 7,12 lei litrul, la fel ca vineri, şi se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, str. Vasile Lascăr 141A.

Citește și: Preț carburanți 20 mai 2024. Locurile în care românii găsesc azi cea mai ieftină benzină și motorină

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult