Principalele punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad sunt, încă de la primele ore ale dimineții, deosebit glomerate. Cele mai mari cozi se formează pe sensul de intrare în ţară. Autoritățile anunță astfel că au început să vină acasă pentru sărbători mulţi dintre românii care lucrează în străinătate, în acest sens fiind luate măsuri pentru a se fluidiza traficul, notează Agerpres.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I (DN7) este cea mai mare aglomeraţie la traficul uşor şi turistic, timpul de aşteptare pentru controlul documentelor fiind de cel puţin o oră. Aici sunt disponibile două artere de intrare în ţară pentru autoturisme şi autocare.
De partea cealaltă, la Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, se aşteaptă aproximativ 40 de minute pentru a se intra în România. Aici sunt disponibile cinci artere de intrare.
„Avem un număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de intrare în ţară, în contextul în care se apropie sărbătorile de iarnă şi mulţi cetăţeni români stabiliţi în alte ţări se întorc acasă pentru a fi alături de familiile lor„, a declarat, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.
Acesta a explicat că s-au luat măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera cu Ungaria, fiind suplimentat numărul poliţiştilor planificaţi la controlul documentelor de călătorie.
Mai mult, Poliţia de Frontieră Română precizează, într-un comunicat transmis vineri, că în această perioadă numărul poliţiştilor de frontieră a fost suplimentat la 3.800 la nivelul întregii ţări.
„În contextul în care se vor crea aglomerări, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. La graniţa cu Ungaria şi Bulgaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statele vecine, sens în care reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii unguri şi bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent)„, a transmis sursa citată.
Pentru că în zilele următoare sunt preconizate creşteri tot mai mari ale valorilor de trafic, cei care vin în România sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia online care monitorizează timpii de aşteptare la graniţe. Aplicația poate fi găsită pe site-ul Poliţiei de Frontieră.
Citește și : În 2022, turiştii străini au cheltuit în România peste 3 miliarde lei