Secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu, a declarat că trei tronsoane de autostrăzi din România se vor extinde la 3 benzi pe sens, toate cele trei autostrăzi fiind în imediata proximitate a municipiului București, conform unei licitații pentru realizarea studiilor de fezabilitate, scrie profit.ro.
„A fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația de atribuire pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3”, a declarat secretarul de stat.
Lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor are să se realizeze pentru următoarele sectoare de drum:
„Durata contractului este de 18 luni, din care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate”, a mai spus Scrioșteanu.
În zona numită Dumbrava – A3 se va face conexiunea cu viitoarea Autostradă A7 care va uni Muntenia de Moldova. În acest fel, de la Dumbrava și până în Capitală, A3 ar urma să aibă câte trei benzi pe sens.
Mai citește și: Bani de la Guvern pentru localitățile din Gorj afectate de cutremur! Oltenia trece prin clipe de groază! Cutremure peste cutremure de 9 zile
Pe șantierele drumurilor de mare viteză din România se lucrează la foc automat. „E furnicar” pe autostrăzi și drumurile expres, susține Ministerul Transporturilor, aflat sub presiunea jaloanelor din PNRR. Dorinel Umbrărescu este primul care ține steagul sus, pentru a încheia proiectele într-un timp record.
La finalul anului 2022 se discuta despre posibilitatea ca în în 2023, Guvernul României să facă recepția pentru încă 100 de kilometri de autostradă, depășind astfel 1.000 dați în circulație la nivel național. Potrivit specialiștilor în infrastructură, țara noastră are nevoie de minimum 2.000 de de kilometri de autostradă, respectiv drum în regim de drum expres.
Totuși, borna de 1.000 de kilometri ar putea fi atinsă în 2023, chiar în prima jumătate a anului.
Sunt șanse mari de deschidere în 2023 pentru:
Te-ar mai putea interesa și: 2.2 miliarde de euro pentru spitalele din România! Vestea vine de la ministrul Alexandru Rafila. „Cel mai important proiect strategic în infrastructura spitalicească din ultimii 30 de ani din România a fost aprobat!”