Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a informat că modifică ordonanţa în ceea ce privește reglementarea unor măsuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară. Bugetul inițial aprobat va fi suplimentat, și totodată, mai multe companii din România vor beneficia de finanțare, informează economedia.ro.
Ministerul Economiei majorează bugetul pentru instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară. Mai mult decât atât, numărul beneficiarilor crește la 90. Acest lucru înseamnă că mai multe companii din România pot beneficia de finanțare pentru tranziția către economia circulară.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: De la 300.000 la 2 milioane de euro finanțare pentru români. AFIR anunță condițiile de eligibilitate
„Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a publicat spre consultare proiectul de ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/2022 privind reglementarea unor măsuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară, aprobată cu completări prin Legea nr. 197/2023.
Actul normativ modifică bugetul iniţial aprobat, prin suplimentarea acestuia, astfel încât mai multe firme să se bucure de finanţare”, potrivit MEAT.
Bugetul iniţial alocat schemei era echivalentul în lei al sumei de 8 milioane euro. După această suplimentare, finanțarea va fi de 12.55 milioane de euro. Totodată, se modifică şi numărul beneficiarilor, care creşte la 90.
„Decizia majorării sumelor disponibile a fost luată în urma cererii crescute din partea industriei, în urma sesiunii de depunere a cererilor de finanţare lansată în luna decembrie 2022, fiind depuse 94 cereri de finanţare, din care doar 47 au primit finanţare, urmare epuizării bugetului”, explică reprezentanţii MEAT.
Schema de ajutor de minimis pentru economia circulară are drept obiectiv extinderea activității de reciclare și instituirea de instrumente economice de promovare a reutilizării; decuplarea creșterii economice de consum de resurse naturale prin refolosirea și reciclarea materialelor deja disponibile sub formă de deșeuri; creșterea gradului de reparabilitate. Mai mult decât atât, schema de ajutor urmărește prelungirea duratei de viață a produselor și facilitarea reciclării materialelor.
Citește și despre următorul subiect: 70.000 de euro pe proiect pentru fiecare român. Cum poți obține finanțarea. Criterii de selecție și condiții de eligibilitate