- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se pune lacătul pe o mare fabrică din România! Toți angajații vor fi dați afară

25 Sep, 13:14 • Bumbeneci Diana
O renumită fabrică din România se închide oficial. Cei care vor avea de suferit cumplit vor fi angajații, deoarece vor fi dați afară.
Se pune lacătul pe o mare fabrică din România! Toți angajații vor fi dați afară

Se pune lacătul pe o nouă fabrică din România. Cel mai mare producător din industria lactatelor din România închide fabrica din Miercurea Ciuc. Angajații vor fi concediați, iar grupul Lactalis ia măsuri pentru sprijinul acestora.

Se pune lacătul pe o mare fabrică din România

Grupul francez Lactalis, care are în portofoliu branduri precum Zuzu, Albalact, Covalact de la Țară și LaDorna, a semnat acum actele pentru închiderea producției la Miercurea Ciuc. Această decizie a fost luată încă din vară. În ultimii cinci ani, a investit peste 60 de milioane de euro pe piața românească.

Măsuri compensatorii pentru angajați

Cei 95 de angajați concediați la Miercurea Ciuc vor avea acces la măsurile compensatorii. Aceștia vor beneficia de toate avantajele prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective. Grupul anunță că va consolida investițiile sale în celelalte patru mari fabrici din România. Acestea sunt situate în Oiejdea, județul Alba, Sfântu Gheorghe, județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava și Tunari, județul Ilfov.

Lactalis mai operează patru mari fabrici în România și are 2.000 de angajați.

Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România, a precizat: „Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România. Anul acesta avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro.”

Fabrica Lactalis
Fabrica Lactalis

Angajamentele Lactalis pe piața românească
Fabrica din Miercurea Ciuc a Lactalis a intrat în portofoliul grupului în anul 2016. Aceasta a fost achiziționată în urma achiziției întregului pachet de acțiuni Covalact de la fondul privat de investiții SigmaBleyzer.

Angajaţii noştri din cadrul unităţii au fost anunţaţi, iar prioritatea noastră este să îi susţinem în perioada următoare şi să le oferim tot suportul posibil. În acelaşi timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiţionale şi de dezvoltare pe piaţa românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis.

Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiţii de peste 13 milioane de euro. Aceste investiţii ne vor permite să fim mai competitivi şi să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al consumatorilor români”, a declarat Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România.

În unitatea din Miercurea Ciuc își desfășoară activitatea în prezent 95 de angajați. Aceștia vor avea acces la măsurile compensatorii și la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă.

„De asemenea, vor primi consiliere pentru reintegrare profesională și suport pentru eventuala recalificare personală. Până la finalizarea procesului de oprire a activității unității, aceasta va continua să opereze la nivelul curent.”

Decizia de închidere nu afectează portofoliul de produse al brandurilor Lactalis România. Sortimentele de lactate produse la Miercurea Ciuc vor fi realizate în continuare în celelalte fabrici românești ale Grupului. Astfel, consumatorii români vor avea mai departe acces la aceste produse.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult