- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se răzvrătesc și cer sporuri suplimentare. Cine sunt românii care au dat statul în judecată pentru bani în plus la salariu

05 Aug, 21:35 • Preda Silvia
Zeci de români cer sporuri suplimentare. Au chemat în judecată statul și cer bonus de 2% în plus la salariu.
Se răzvrătesc și cer sporuri suplimentare. Cine sunt românii care au dat statul în judecată pentru bani în plus la salariu

Zeci de procurori ieșeni sunt nemulțumiți că nu primesc și ei 2% în plus la salarii, sporuri de care beneficiază magistrații, scrie bugetul.ro.

Numeroși procurori ieșeni sunt de părere că sporul de 2% primit de magistrați nu reprezintă „o veritabilă diurnă, ci o majorare salarială, un drept salarial acordat de lege, în mod discriminatoriu, doar acestei categorii profesionale, respectiv procurorilor care își desfășoară activitatea în cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, indiferent de locul unde aceștia își au domiciliul”.

Astfel, procurorii doresc să primească și ei acest bonus de 2% în plus la salariu.

Procurorii ieșeni cer sporuri la salariu

Zeci de procurori ieșeni au cerut sporuri

Citește și: Lista sporurilor care aduc bani în plus la pensie în 2024. Anunțul pentru 5 milioane de români

Procurorii ieșeni din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal sau Curtea de Apel au un salariu lunar cuprins între 20.000 și 23.000 de lei. Sporul de 2% revendicat de ei ar duce la o creștere de 400-460 de lei în plus la salariu și, ulterior, la pensie, arată sursa citată.

ÎCCJ a stabilit că doar magistrații care ocupau o funcție similară celor din cadrul SIIJ puteau să invoce principiul nediscriminării și cel al egalității.

Magistrații Tribunalului au constatat că doar 3 dintre cei 28 de procurori ieșeni care au înaintat aceste reclamații îndeplineau condițiile pentru a beneficia de sporul de 2%.

Acești trei procurori vor avea indemnizațiile de încadrare recalculate, cu includerea sporului de 2%, mai arată sursa citată.

Vezi și: Lista veniturilor și sporurilor care sunt folosite la recalculare. Românii care le-au obținut pot primi o pensie mai mare