- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă diplomele de absolvire emise de toate facultățile din România. S-a cerut de urgență introducerea unui nou element

02 Oct, 23:34 • Bugiu ⁠Ana Maria
Diplomele de absolvire emise de facultățile din România vor suferi modificări majore. Această schimbare va oferi absolvenților un avantaj pe piața muncii.
Se schimbă diplomele de absolvire emise de toate facultățile din România. S-a cerut de urgență introducerea unui nou element

Diplomele de absolvire emise de facultățile din România vor suferi schimbări! Pe 2 octombrie, purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat că formatul acestor documente va fi modificat pentru a include un element distinctiv, menit să le facă mai vizibile pentru angajatorii internaționali, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Salariul ireal pe care îl câştigă un covrigar în Bucureşti. Este peste multe profesii cu facultate

foto: facultate

Se schimbă diplomele de absolvire emise de toate facultățile din România. S-a cerut de urgență introducerea unui nou element

Miercuri, Guvernul României a aprobat o hotărâre menită să aducă beneficii studenților, în special celor care vor absolvi învățământul superior. Începând cu anul universitar 2024-2025, diplomele de absolvire eliberate tinerilor care sunt înmatriculați în primul an vor conține un element distinctiv important: un cod QR.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mircea Constantin, a declarat că introducerea codului QR reprezintă un pas major în digitalizarea sistemului educațional și va contribui la îmbunătățirea transparenței și credibilității diplomelor de absolvire.

„Diplomele de absolvire care vor fi eliberate viitorilor absolvenţi ai învăţământului superior înmatriculaţi în anul I de studii, începând chiar cu anul acesta universitar 2024 – 2025, vor avea ca element distinctiv un cod QR”, a transmis Mircea Constantin.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mircea Constantin, a anunțat că noul normativ va fi aplicat pentru toate formele de învățământ superior: licență, masterat, doctorat și post-doctorat. Fiecare diplomă eliberată va avea un cod QR cu un identificator unic, care, odată scanat, va permite accesul la o bază de date ce va prezenta parcursul academic complet al titularului.

„Acest normativ se va aplica şi pentru studiile de licenţă şi pentru cele de masterat şi pentru cele de doctorat şi pentru cele de post-doctorat.

Codul QR va conţine un identificator unic specific fiecărui act de studii care se va elibera absolvenţilor, iar prin scanarea acestui cod se va accesa o bază de date care va arăta parcursul academic integral al titularului acelei diplome”, a precizat Mircea Constantin, într-o conferinţă de presă.

Tinerii absolvenți ai facultăților din România vor beneficia, începând cu acest an universitar, de un supliment la diploma de absolvire, oferit în formatul Europass. Acest supliment va fi disponibil în format bilingv, în română și engleză, facilitându-le astfel șansele de a impresiona angajatorii internaționali. Anterior, absolvenții trebuiau să suporte costurile traducerii documentelor, care puteau ajunge la sute de lei, incluzând și taxele de legalizare.

Te-ar mai putea interesa și: Salarii de 1000 de euro și fără facultate. Care este jobul pe care îl caută toți românii