- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă legea pentru românii cu dizabilități. Marcel Ciolacu: „În luna noiembrie noile reglementări să fie adoptate”

19 Sep, 15:46 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu anunță că s-a ajuns la un acord general pentru persoanele cu dizabilități. Legea se modifică, dar veniturile vor rămâne aceleași. Iată ce s-a decis.
Se schimbă legea pentru românii cu dizabilități. Marcel Ciolacu: „În luna noiembrie noile reglementări să fie adoptate”

Hotărâre de ultim moment pentru persoanele cu dizabilități care au protestat în stradă din cauza scăderii veniturilor. Premierul Marcel Ciolacu anunță un acord oficial stabilit în Guvern.

Marcel Ciolacu: Se schimbă legea pentru românii cu dizabilități

Marcel Ciolacu şi reprezentanţii asociaţiilor persoanelor cu dizabilităţi au dat undă verde pentru soluţiile şi calendarul de modificare a legislaţiei, în așa fel încât veniturile persoanelor cu handicap vizual grav, precum şi ale persoanelor cu handicap grav şi accentuat să fie menţinute la un nivel care să asigure un trai decent, anunţă Executivul, joi, după întâlnirea premierului cu reprezentanţii asociaţiilor.

”Respect munca, dreptul la o viaţă decentă şi este absolut firesc să venim cu soluţiile legislative care să răspundă aşteptărilor dumneavoastră. Am implicat instituţiile guvernamentale responsabile pentru ca prin dialog să modificăm legislaţia într-un calendar cât mai strâns, în avantajul semenilor noştri cu dizabilităţi”, a transmis premierul Marcel Ciolacu la întâlnirea desfăşurată la Palatul Victoria.

Conform calendarului luat în calcul în Guvern, până la sfârşitul acestei săptămâni, grupul de lucru format la nivelul Guvernului va transmite reprezentanţilor organizaţiilor cu dizabilităţi un set de propuneri de modificare a Legii nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare.

Marcel Ciolacu aprobă cererile românilor cu dizabilități
Marcel Ciolacu aprobă cererile românilor cu dizabilități

”Aceste propuneri vor avea în vedere menţinerea nivelului veniturilor de care beneficiază în prezent şi completarea acestor venituri cu noi forme de sprijin pentru o viaţă decentă”, arată Guvernul.

„În decurs de o săptămână, este aşteptat un punct de vedere cu privire la setul de propuneri, hotărârea finală urmând să fie agreată de comun acord de toate organizaţiile reprezentative ale persoanelor cu dizabilităţi. ”

După această etapă, grupul de lucru instituit în acest sens la nivelul Guvernului va iniţia un proiect de act normativ cu putere de lege.

„Asupra acestui proiect vor avea loc consultări la nivelul coaliţiei de guvernare iar, ulterior, va fi transmis spre dezbatere şi aprobare Parlamentului, astfel încât în luna noiembrie noile reglementări să fie adoptate”, mai precizează Executivul.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu la consultări au mai participat vicepremierul Marian Neacşu şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Casei Naţionale de Pensii Publice.

Ai putea citi și: Sondajul care răstoarnă scena politică din România. Surprize pentru turul al II-lea: Cine câștigă alegerile prezidențiale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult