Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunță faptul că a convocat o ședință a comandamentului energetic de iarnă. El a luat această decizie deoarece urmează o scădere drastică a temperaturilor în perioada următoare.
Pe lângă faptul că a anunțat o ședință a comandamentului de iarnă, Sebastian Burduja a oferit o serie de sfaturi în cazul în care, din cauza condițiilor meteorologice, anumite zone din țară vor rămâne fără energie electrică.
„Gerul vine și trebuie să fim pregătiți. Am convocat ședința comandamentului energetic de iarnă și vom face tot posibilul să nu fie niciun fel de probleme. Totuși, în eventualitatea unor condiții meteorologice extreme, în urma cărora veți rămâne fără curent, sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra casa caldă, pentru a crește temperatura corpului și pentru a rămâne în siguranță”, a scris ministrul Sebastian Burduja.
Acesta a subliniat faptul că în cazul în care cablurile electrice de pe stâlpi se rup este indicat să nu le atingem și să transmitem această informație companiilor care asigură furnizarea de curent electric.
„Important: dacă liniile electrice sunt rupte, nu le atingeți, țineți familia și animalele de companie departe. Raportați liniile întrerupte companiei de utilități!”, a transmis ministrul.
Te-ar putea interesa și: Ministrul Energiei, despre rezervele de gaz ale României. Sebastian Burduja: „Vine gerul, dar suntem pregătiţi”
În mesajul său, Sebastian Burduja a vorbit și despre sfaturile practice pentru cei care nu au energie electrică, un ghid scris de profesorul Chisalita Dumitru.
„Toate sfaturile sunt într-un super ghid, pregătit de prof. Chisalita Dumitru, de la Asociația Energia Inteligentă”, a adăugat ministrul.
În timpul unei Pene de Curent Majore – Acțiuni Generale
În timpul unei Pene de Curent Majore – Creați un microclimat în interiorul casei – Păstrează-ți casa caldă fără curent
Citește și: Sebastian Burduja este optimist: În 2027 ar trebui să intre primele molecule de gaz din Neptun Deep. E cel mai important zăcământ pe care România îl are