- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sebastian Burduja, veste bună pentru gălăţeni. Peste 90% dintre gospodării afectate de inundaţii au fost reconectate la energie electrică

16 Sep, 08:41 • Cornel Ghimeșan
Sebastian Burduja a anunțat că la finalul zilei de duminică peste 90% dintre gospodăriile fără acces la energie electrică au fost reconectate şi că mai sunt 2.232 utilizatori nealimentaţi, dintr-un total de peste 25.000 la începutul zilei. Ministrul Energiei a mers duminică seară la centrul de comandă al Electrica (DEER – Muntenia Nord) din Galaţi.
Sebastian Burduja, veste bună pentru gălăţeni. Peste 90% dintre gospodării afectate de inundaţii au fost reconectate la energie electrică

Sebastian Burduja a vizitat, duminică seară, centrul de comandă al Electrica (DEER – Muntenia Nord) din Galaţi. „Am ajuns la Galaţi, la centrul de comandă al Electrica (DEER – Muntenia Nord), alături de oamenii care au coordonat acţiunile de intervenţie în teren. La finalul zilei, peste 90% dintre gospodăriile fără acces la energie electrică au fost reconectate. La nivelul zonei Galaţi, mai sunt 2.232 utilizatori nealimentaţi, dintr-un total de peste 25.000 la începutul zilei”, a anunaţat ministrul Energiei, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Ninge ca în plină iarnă în România! Locurile în care stratul de zăpadă a trecut de 5 centimetri

Sebastian Burduja a convocat Comandamentul Energetic pentru rezolvarea situaţiei de la Galaţi

Sebastian Burduja a mai spus că, în anumite cazuri specifice, instalațiile consumatorilor nu au fost reenergizate din motive de siguranță, din cauza riscurilor de incendiu sau scurtcircuit. „Aici plouă torenţial de la ora 16:00, dar echipele tehnice au lucrat absolut exemplar şi încă sunt în teren. Le mulţumesc încă o dată pentru modul în care au ales să îşi facă datoria. Mâine dimineaţă (n.r. – luni dimineaţă) munca reîncepe, de la primele ore. Mai sunt doar trei LEA 20kV afectate: Cudalbi-Pechea, Schela-SPP 22, Pechea-Cudlabi 2. Alături de conducerea tehnică şi locală a operatorului de distribuţie, am revizuit planul de intervenţie pentru ziua de mâine (n.r. – luni)”, a mai declarat Sebastian Burduja.

Ministrul Energuiei a precizat că sunt vizate zonele Cudalbi, Vameş şi Costachi Negri, dar şi staţia de transformare Pechea.

Citeşte şi: Meteo 16-22 septembrie. ANM anunță o săptămână cruntă pentru români

În urma inundaţiilor, un număr de 25.199 de gospodării din judeţul Galaţi se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Unele dintre ele au fost efectuate la solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a proteja vieţile oamenilor, au precizat autorităţile.

Numărul morților din cauza inundațiilor catastrofale produse în județul Galați a ajuns duminică la şase. O persoană dată dispărută a fost găsită în viață, dar o alta a fost dată, la rândul său, dispărută.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult