Dacă iubești să mănânci piure de cartofi și vrei să te bucuri de gustul lui unic, atunci află din acest articol cum trebuie să-l prepari.
Piureul este un fel de mâncare gătit cremos, preparat din cartofi fierți sau aburit. De obicei, acesta se face cu adaos de lapte, unt, sare și piper, iar în general, este servit ca garnitură la carne sau legume, notează Click.
Acest fel de mâncare aduce aminte de copilărie și nimeni nu-l poate refuza. Toată lumea știe rețeta de bază a acestui preparat, însă puțini își dau seama ce ingredient ar trebui să adauge pentru a se bucura pe deplin de un gust aparte.
Citește și: Dieta pentru o bătrânețe sănătoasă. Cercetătorii au descoperit alimentele care trebuie consumate
Probabil nu te-ai fi gândit la asta, dar secretul constă în fierberea cartofilor în lapte, nu în apă.
Fierberea cartofilor în apă este metoda tradițională, însă nu este cea mai potrivită. Asta, deoarece apa extrage amidonul natural din cartofi, iar asta poate duce la o textură uscată sau chiar lipicioasă dacă sunt prea amestecați.
În schimb, laptele reține amidonul și, în același timp, infuzează cartofii cu o cremozitate naturală și o savoare mai bogată. Practic, se obține un piure catifelat, fără a fi nevoie să puneți cantități mari de unt sau smântână pentru a-l face gustos. Tehnica nu doar că îmbunătățește textura piureului, dar îl face și mult mai aromat. În loc să adăugați laptele la final, ca în rețeta clasică, puneți-l în oala în care fierbeți cartofii, gustul fiind unul delicios.
Dacă vă doriți ca piureul să fie perfect, urmați acești pași:
Citește și: Ceapa verde, leguma minune pentru organism. La ce ajută, de fapt, acest aliment preferat de români