- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scandal național din cauza alegerilor la Sectorul 1. George Tuță dă de pământ cu Clotilde Armand: „Buletine de vot care vin cu niște autocare”

10 Jun, 13:25 • Bumbeneci Diana
Sectorul 1 este cap de afiș la alegerile din România. George Tuță o acuză pe Clotilde Armand că tergiversează numărarea voturilor.
Scandal național din cauza alegerilor la Sectorul 1. George Tuță dă de pământ cu Clotilde Armand: „Buletine de vot care vin cu niște autocare”

Dacă în 2020 a fost scandal național pe tema voturilor din Sectorul 1 București, acum lucrurile se repetă însă într-un ritm și mai alert. În acest moment, conform primelor date oficiale parțiale, George Tuță se află pe primul loc pentru Primăria Sectorului 1 cu doar câteva sute de voturi în fața actualului primar al capitalei, Clotilde Armand.

George Tuță dă de pământ cu Clotilde Armand

”După cum vedeți, bătaia de joc și circul continuă în sector. După cum am numărat noi voturile, această bătaie de joc ar trebui să se oprească și umilința la care sunt supuși oamenii, inclusiv astăzi când ar fi trebuit să fie simplu procesul de predare a unor buletine de vot care vin cu niște autocare, și pe care le preiau niște asistenți și niște judecători și ele ar trebui introduse într-un sistem pe care îl știm cu toții. Aproape în toată țara s-a rezolvat această problemă, aici vedem o tergiversare, în urma căreia acest proces este întârziat. Inclusiv secții de vot care momentan nu sunt închise, din cauza acestui comportament de a întârzia lucrurile”, spune George Tuță.

Politicianul a mai explicat că au existat probleme în secțiile de votare. Se pare că mulți dintre președinții de secții au ales să întârzie debutul numărătorii voturilor.

George Tuță
George Tuță

Nu cred că au fost situații unde să se înregistreze buletine fără ștampila de control, însă au fost anumiți președinți de secții de vot care au întârziat efectiv deschiderea urnelor și numărarea voturilor bucureștenilor. Mi se pare extrem de grav să nu respecți votul democratic și acest principiu extrem de sănătos al oricărui stat democratic, votul și pe cetățenii care votează. Au întârziat până la 3 și 4 ore până au reușit să deschidă urnele în care se aflau voturile oamenilor. Iar lucrurile acestea trebuie să înceteze”, mai explică Tuță.

Citește azi și: Lista noilor primari ai României. Ei sunt edilii pentru următorii 4 ani

Mă bucur foarte tare că astăzi există în legislație faptul că președintele este singurul care pune mâna pe buletinele de vot ca să nu mai existe niciun fel de suspiciune asupra validității alegerilor. De aceea noi am insistat către toți reprezentanții ca președintele să arate, așa cum scrie în lege, votul tuturor, și să fie numerotate toate astfel încât să știm cine este câștigător.

Din discuțiile pe care le-am avut cu 99 % dintre reprezentanți, pentru că mai este doar o secție în care nu a fost finalizat acest proces, am un avans considerabil.

Am transmis public lucrul acesta pentru că vedeți și dumneavoastră umilința la care sunt supuși cetățenii Bucureștiului. Este o bătaie de joc și nu ai ce să mai discuți cu un om care face intenționat aceste lucruri. Pentru că nu are niciun fel de explicații”, a concluzionat George Tuță.

Vezi și: Luptă pe voturi pentru Câmpulung Muscel. Jurnalista Elena Lasconi a câștigat alegerile cu un scor zdrobitor împotriva președintelui FRAS, Norris Măgeanu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult