- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șeful Casei de Pensii face un nou anunț major despre pensiile mărite. Baciu: „Drepturi bănești pe care le primesc pensionarii”

09 Sep, 13:10 • Bumbeneci Diana
Șeful Casei de Pensii anunță când vor fi virate primele pensii mărite, ca urmare a recalculării
Șeful Casei de Pensii face un nou anunț major despre pensiile mărite. Baciu: „Drepturi bănești pe care le primesc pensionarii”

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii a ieșit public cu noi declarații pentru cinci milioane de beneficiari de pensii care așteaptă venituri mai mari începând cu luna septembrie, conform promisiunilor de recalculare. Oficialul îi liniștește pe pensionari după tot stresul provocat de recalcularea pensiilor și anunță că toți seniorii își vor primii pensiile majorate pe carduri pe 11-12 septembrie.

Vești noi pentru beneficiarii de pensii

Daniel Baciu a transmis că după noua lege a pensiilor, peste 80% din seniori se bucură de creșteri semnificative. Unii dintre ei vor beneficia chiar și de venituri de două ori mai mari ca înainte.

Daniel Banciu a anunțat, la România TV, că toate pensiile vor intra pe 11-12 septembrie pe carduri, astfel din acel moment bătrânii se vor bucura de câștigurile care le vor schimba viața în mai bine.

Așadar, pentru că milioane de pensionari au primit poate chiar și 1.000 de lei în plus la pensie este vorba despre o majorare mare care ar trebui să le permită să trăiască mai bine. Sunt și pensionari care nu au primit niciun ban la pensie, în ciuda anilor lucrați. Aceștia au fost rugați să meargă la Casele Naționale de Pensii pentru a solicita o nouă recalculare.

Vezi și:Beneficiarii de pensie primesc marele anunț. Daniel Baciu: „Vin cu cifrele finale”

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii
Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii

Ce spune șeful Casei de Pensii

Prin noua lege, toate pensiile au trecut prin procesul de recalculare. De săptămâna asta, oamenii au început să primească drepturile bănești după recalculare. Avem aproape 83% din numărul total de pensionari care au creșteri la pensii. Creșterea per total de 26,65%, ca sumă e o creștere medie de 622 de lei.

Drepturi bănești pe care le primesc pensionarii în această perioadă, vorbim de aproximativ două săptămâni în care poștașii merg la domiciliile pensionarilor pentru a achita aceste drepturi de pensie. Pe 11 sau 12 se vor achita pensiie care au card bancar”, a declarat Daniel Baciu la RTV.

Vezi și:Cine sunt pensionarii care primesc pensii duble începând cu septembrie 2024. Vești bune pentru seniori

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult