Șeful Termoenergetica a dat detalii privind interzicerea centralelor de apartament. Comisia Europeană a decis că toți proprietarii de centrale de apartament vor trebui să renunțe la ele până în 2040. Dacă unii spun că e o chestiune de timp, Adrian Teodorescu consideră că e o chestiune de bani!
Confortul personal nu poate prima în fața obiectivelor de mediu, susține șeful Termoenergetica
„Aceste centrale utilizează o materie primă, pentru confort personal, pe care, ulterior, o arunci la coș. Mai mult decât atât, rețeaua de distribuție a gazului nu ar permite debranșarea în totalitate și racordarea. Oricum, nu ar face față. Noi suntem într-o paradigmă, în sensul în care sistemul centralizat este învechit, iar acesta trebuie modernizat, adus la zi, dar este cel mai performant”, susține Adrian Teodorescu.
Centralele de apartament, interzise definitiv
Începând cu 20 octombrie, noile reglementări europene privind eficiența energetică vor interzice aparatele de apartament pe gaz. Ele vor impune, astfel, instalarea pompelor de căldură pentru obținerea certificatelor energetice pentru case.
Schimbarea, spune presa spaniolă, afectează inclusiv cele mai eficiente centrale.
Noua directivă privind eficiența energetică, publicată pe 20 septembrie, se va aplica imediat. Totuși, noua directivă le va lăsa timp statelor membre, adică și României, doi ani pentru a transpune aceste schimbări la nivel național.
Obiectivul european pentru anul 2030 este de a realiza economii de 11,7% din:
Fiecare țară UE are obligația de a realiza anual o economie de energie finală, cu o rată de:
Ai mai putea citi: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul