- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Semnal de alarmă: Românii riscă să piardă un ajutor de 500 de milioane de euro | Pericolul e uriaș

06 Aug, 18:28 • Preda Silvia
România riscă să piardă 500 de milioane de euro din fonduri europene. Sumele ar fi trebuit să fie destinate mai multor domenii.
Semnal de alarmă: Românii riscă să piardă un ajutor de 500 de milioane de euro | Pericolul e uriaș

Europarlamentarul PNL Daniel Buda atenționează că România riscă să piardă 500 de milioane de euro din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Cod roșu în agricultură privind pierderea fondurilor europene. România nu își permite să piardă banii europeni destinați agriculturii, mai ales că vedem ce ravagii face seceta atunci când nu ai sisteme de irigații dezvoltate pentru secolul în care trăim!

Agricultorii români nu trebuie să sufere din cauza incompetenței din Ministerul Agriculturii! Așa cum am mai avertizat deja, România riscă să piardă 500 de milioane de euro din Programul Național de Dezvoltare Rurală, aferenți perioadei 2014-2020, bani destinați mai multor domenii agricole, inclusiv infrastructurii de irigații.

Confirmarea a venit chiar de la Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene, care a trimis României o scrisoare avertisment în legătură cu potențiale dezangajări a fondurilor PDR la sfârșitul perioadei de programare 2014-2022 în 2025”, a scris Daniel Buda, marți, pe Facebook.

România riscă să piardă 500 de milioane de euro

El a mai spus că „este inadmisibil ca PNL să se lupte la Bruxelles pentru trimiterea în țară a cât mai multor fonduri pentru agricultură, iar banii să nu fie cheltuiți la nivel național”.

Citește și: Se dau 40.000 de euro fonduri pentru o categorie de români. Cine poate primi banii

rate în euro
Euro

„Eu și colegii mei vom continua să apărăm în continuare Politică Agricolă Comună, Politica de Coeziune, dar oare cum vom putea explica dezangajarea de 500 de milioane de euro? PNL a atras atenția Ministerului Agriculturii că trebuie să facă eforturi măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, pentru a evita dezangajarea bugetară și a cerut ministerului ca prin structurile responsabile, ANIF și alte instituții, să finalizeze proiectele pe irigații”, a mai scris eurodeputatul liberal.

Liberalul a atras din nou atenția că „România nu își permite să piardă banii europeni destinați agriculturii și sistemelor de irigații, în mod special!”.

„Riscul este unul real, responsabilii din Agricultură mai au foarte puțin timp la dispoziție să evite dezangajarea, așa cum ne-a transmis Comisia Europeană.

Le transmitem public că vom monitoriza progresul proiectelor care au scopul de a salva agricultura românească”, a mai scris europarlamentarul PNL, marți, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale. Cine poate beneficia de bani