Unii români sunt de părere că salariile din străinătate nu se compară cu cele din România, tocmai de aceea, mulți pleacă în alte țări pentru un trai mai bun sau alții își pregătesc plecare. Cert este că se duc, adună suma pe care și-o doresc și revin în țara lor, a informat ziare.com.
Cei care pleacă se duc cu gândul de a strânge bani, ulterior să revină în țară și să-și deschidă o mică afacere sau vor să-și asigure o viață decentă pentru bătrânețe sau cumpără proprietăți.
Spre exemplu, o româncă și-a îndeplinit visul după mulți ani de muncă în străinătate. Acum duce o viață nouă la țară și muncește în gospodărie.
„După mulți ani de străinătate, după mulți ani de muncă și trudă am reușit să ne facem un colțișor de rai ACASĂ. Mulți prieteni ne spuneau că în țara noastră nu se poate trăi frumos, că în țara noastră o să ne fie foarte greu. Aceste poze fac cât o mie de cuvinte”, a scris aceasta pe grupul Mutat la țară – viața fără ceas.
După postarea de pe Facebook pusă de femeie, aceasta a reușit să strângă mii de aprecieri și sute de comentarii în care este felicitată pentru munca depusă.
„Felicitări din inima pentru pasul făcut și realizare. Tihna sufletului e importantă, iar cu efort și muncă ne putem gospodări și în România.”
„Dacă ai bani poți, mai bine zis.”
„Când omul sfințește locul se numește „acasă”! Felicitări! Sigur că trăim în România, dar cum se spune, „fie pâinea cât de rea, tot mai bine în țara ta”! Dar aici sunt rădăcinile, părinții, neamurile, prietenii din copilărie, amintirile de suflet! Să nu uităm că suntem muritori, aici ori în orice colț de lume și nu luăm nimic cu noi.”
„M-aș bucura să fie cât mai mulți ca voi! Fiți binecuvântați! Vise mărețe și împlinite!”
„Morala este să mergi în străinătate și apoi să-ți faci colțul de rai, nu puțini înjură la greu pe străinii care le dau de muncă! Aș dori să știu cât îi trebuie unui bugetar, învățător, profesor, medic, exclus preot, să facă ce ați făcut în colțul de rai, atenție mare, când ieșiți pe frumoasa poartă vă întâmpină cu drag Românica cu tot ce știm noi ce oferă.”
„Este Românica noastră cu bune și rele, 17 ani de străinătate am tânjit după ea. Dorul de casă a fost cel mai greu de suportat”, a răspuns autoarea postării.
„Superb. Problemele încep cînd ieși din curte. Cînd dai piept cu corupția, mitocănia, mizeria. Cu lipsa bunului simț în circulație, în mall, în parcuri. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și noroc în viață!”
„Nu știu dacă ați fost sau sunteți prin altă țară, chiar dacă mulți consideră că în România sunt multe probleme și sunt nu va contrazic, tot mi-a fost dor de ea firar să fie și nu ne-am lăsat până nu ne-am întors și nu regretăm nici o secundă. Suntem de 4 ani acasă după 17 pe afară”, a explicat autoarea postării.
„Totul se poate exprimă printr-un cuvânt, harnici. Să reușești trebuie muncă, sacrificiu și familie unită. Trebuie să recunoaștem că muncind în străinătate este un sacrificiu, doar cine a muncit înțelege, dar câștigi mult mai mult decât la noi și apoi investești în locul cel mai drag, ACASĂ.”
„Îmi pare rău că românii trebuie să plece în afară că să își facă o mică gospodărie. Așa cum e firesc să aibă fiecare familie. Satul să fie dotat cu toate utilitățile și cu școli pentru copii, o farmacie și un dispensar + plus transport. Ca oamenii să poată trăi decent în satul lor.”
Alte articole: Wizz Air introduce rute noi din România spre străinătate. Câți bani trebuie să achite românii pentru a ajunge la Londra sau Dortmund