- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Simigeria Matei preferă angajații din Nepal „Sunt foarte disciplinați și mulțumiți. Nu fumează, nu consumă alcool, ba au început să vorbească și română”

22 May, 20:00 • Constantin Cristina
Simigeria Matei se confruntă cu o criză acută de personal, așa că preferă să angajeze oameni din Nepal, deoarece nu fumează și sunt disciplinați.
Simigeria Matei preferă angajații din Nepal „Sunt foarte disciplinați și mulțumiți. Nu fumează, nu consumă alcool, ba au început să vorbească și română”

Simigeria Matei este una dintre cele mai extinse rețele de covrigării din România, deținute de omul de afaceri român de origine turcă Ibrahim Reyhan și se confruntă cu probleme în recrutarea forței de muncă, potrivit profit.ro.

Citește și: Covrigii – alimentul la îndemâna oricărui român. Ce conțin de fapt produsele de patiserie pe care le poți cumpăra cu 1 leu sau 2

Simigeria Matei preferă angajații din Nepal

Pentru a ieși din criza de personal, compania a apelat la angajarea personalului din Asia. Simigeria Matei se află în rivalitate cu simigeriile Luca și Petru. Cele 25 de covrigării ale rețelei generează o cifră de afaceri de 33,8 milioane de lei pe an. Această rețea beneficiază la acest moment de 300 de angajați.

„Am mai deschis 3 unități în București. Această afacere merge bine. Avem, în schimb, probleme cu recrutarea angajaților. Angajații români pleacă în Germania, Franța sau Italia, iar noi importăm forță de muncă. Am apelat și noi la forța de muncă din Nepal. Angajații din Nepal sunt foarte disciplinați și mulțumiți. Nu fumează, nu consumă alcool, ba au început să vorbească și română. Noi le asigurăm cazare, chiar și detergent pentru spălarea hainelor, iar salariul lor pleacă acasă”, a declarat, Alina Reyhan, administratorul afacerii.

Simigeria Matei
Simigeria Matei

Nepalezii sunt pe primul loc la permise de ședere în scop de angajare existente la finele lui 2022: 10.232, conform datelor Inspectoratului General pentru Imigrări. Numărul lor e mai mult decât dublu față de 2021, atunci când la finalul anului erau doar 4.650 de nepalezi cu permise de ședere. Numărul muncitorilor din Nepal a crescut de cinci ori față de 2019.

În România sunt la mare căutare vietnamezii, nepalezii și indienii, iar circa trei milioane de cetățeni au părăsit țara pentru un trai mai bun în Vest.

De asemenea, familia Reyhan se pregătește să își extindă investițiile și pe sectorul imobiliar printr-un proiect rezidențial în Sectorul 3 din București și unul de retail în Otopeni.

Alte articole: Tensiune pe piața zahărului! Cotația atinge cel mai înalt nivel din 2011 încoace. Cheltuielile pentru dulciuri sau produse de patiserie pot fi majorate

Urmărește Daily Business pe Google News