- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Simona Bucura Oprescu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu salariul minim până la urmă: „Va aduce echitate în sectorul public de salarizare”

29 May, 11:10 • Cornel Ghimeșan
Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a anunțat că, începând cu 1 iulie 2024, salariul minim pe economie va fi de 3.700 de lei.
Simona Bucura Oprescu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu salariul minim până la urmă: „Va aduce echitate în sectorul public de salarizare”

În urma unor dezbateri întreprinse în cadrul întâlnirilor Consiliului Național Tripartit, s-a ajuns la un consens cu privire la o măsură importantă: începând cu data de 1 iulie 2024, salariul minim pe economie va fi majorat la suma de 3.700 de lei. Această decizie a fost rezultatul unor negocieri ample și a implicat reprezentanți din domeniile guvernamentale, sindicale și ale angajatorilor.

Citește și: Curs BNR 29 mai. Banca Națională confirmă modificările pentru românii cu credite în LEI

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a subliniat că în ceea ce privește salariul minim brut garantat în plată, este esențial să se respecte directivele europene în materie de muncă și remunerare. Această mențiune subliniază angajamentul de a alinia legislația națională la standardele europene și de a asigura o protecție adecvată pentru lucrători, în conformitate cu principiile și regulamentele Uniunii Europene.

„Salariul minim pe economie se stabileşte prin negocieri în interiorul Consiliului Naţional Tripartit, acolo unde avem împreună reprezentanţii sindicatelor, reprezentanţii patronatelor şi reprezentanţii Executivului. Salariul minim pe economie, de la 1 iulie, este de 3.700 lei. În ceea ce priveşte salariul minim brut garantat în plată, avem directivă europeană. În ceea ce priveşte legea salarizării, avem jalonul 420 din PNRR.

Absolut toate familiile ocupaţionale – şi aici, fie că vorbim de reprezentanţii sindicatelor, fie că discutăm despre angajatori – absolut toţi au fost consultaţi, astfel încât să cunoaştem specificul fiecărei familii ocupaţionale, specificul fiecărei funcţii, iar noua lege a salarizării să-şi îndeplinească obiectivul esenţial de a aduce echitate în sectorul public de salarizare”, a declarat presei ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Citește și: Ce poți face la mare dacă plouă sau nu vrei să stai la plajă. Top 5 idei de activități în Constanța

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult