- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Simona Bucura Oprescu: „Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării”. Când află românii câți bani vor primi

22 Jul, 19:32 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat data la care vor ajunge deciziile de recalculare și a asigurat pensionarii că nu va scădea nicio pensie, păstrându-se cuantumul cel mai favorabil.
Simona Bucura Oprescu: „Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării”. Când află românii câți bani vor primi

Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a anunțat la România TV data la care vor ajunge deciziile de recalculare la pensionari. Mai mult decât atât, aceasta a asigurat românii că nu va scădea nicio pensie, precizând că va rămâne „cuantumul cel mai favorabil”.

Simona Bucura Oprescu: „Tot ce facem este pentru pensionari. Am făcut totul ca să fie echitate. Nicio pensie nu va scădea”

Ministrul Muncii a declarat că deciziile de recalculare la pensionare vor ajunge între 16 și 31 august și nicio pensie nu va scădea în urma recalculării. Mai mult decât atât, Simona Bucura Oprescu a afirmat, potrivit sursei citate, că toate casele teritoriale de pensii au finalizat deja reevaluarea tuturor dosarelor și au introdus toate datele conforme recalculării în sistemul electronic, menționând că deja au început listarea deciziilor de pensionare.

„Colegii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensie. Ei sunt în plin proces de recalculare. În acest moment, deja au început listarea deciziilor de pensionare.

Tot ce facem în cadrul acestei recalculări facem pentru pensionari. Am făcut totul ca să fie echitate”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Te-ar putea interesa și: Un nou sprijin financiar. Se dau 3.700 de lei pentru români

Ministrul Muncii: „Vrem să trimitem toate deciziile înainte de 1 septembrie”

Simona Bucura Oprescu a informat românii că vor să trimită toate deciziile de recalculare înainte de data de 1 septembrie a acestui an, nedorind să existe diferențe între perioadele în care acestea vor ajunge către pensionari.

”Vrem să trimitem toate deciziile înainte de 1 septembrie. Nu vrem să avem pensionari cărora să le ajungă în iunie și unora să le ajungă în august. Între 16-31 august vor ajunge deciziile de recalculare.

Important este ca fiecare pensionar să știe este că în urma recalculării nicio pensie nu va scădea. Legea prevede în mod explicit că se păstrează cuantumul cel mai favorabil.

Pe lângă faptul că noua Lege a pensiilor ce rezolvă inechitățile, ea vine cu acel element important, și anume că recompensează stagiile lungi de cotizare”, a mai explicat Simona Bucura Oprescu la România TV.

Te-ar putea interesa și: România, cel mai afectat stat UE din cauza secetei. Producția de porumb, mai slabă cu 400.000 de tone decât anul trecut