În mod întâmplător, o româncă a descoperit că are datorii la bancă, în ciuda faptului că nu s-a împrumutat niciodată, spune antena3.ro. Șocată de ce i se întâmplă, femeia a povestit totul într-o postare pe pagina Avocatul Online.
O româncă a descoperit total întâmplător că are datorii la bancă, în ciuda faptului că nu s-a împrumutat niciodată de la instituțiile bancare. Femeia, șocată de situație, a relatat totul pe pagina Avocatul Online.
Românca povestește că a citit postarea unui alt internaut, care zicea că s-a trezit că figurează în Biroul de Credit, deși nu a avut un împrumut niciodată, iar asta a motivat-o să verifice și situația ei. După verificări, femeia a constatat că și ea trece printr-o situație similară: are datorii, fără să fi făcut vreodată un împrumut.
Citește și: Avertisment de la Banca Centrală Europeană (BCE): lupta contra inflației ridicate nu s-a terminat
„Am citit mai devreme o postare a unei persoane care s-a trezit în Biroul de Credit, ea neavând credit niciodată. Am zis să văd, poate apar si eu pe undeva.
Și surpriză, apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată. Urmează să sun la bancă, însă cum pot să mă asigur că rezolv în așa fel încât să nu apar deloc, nicăieri?
Mi se pare incredibil să te trezești dator când nu ai luat un leu niciodată de nicăieri. Stăteam liniștită că sunt curată, însă se pare că nu sunt”, a scris femeia pe pagina Avocatul online.
În secțiunea de comentarii, mai multe persoane i-au confirmat că situația nu este una izolată. Un internaut spune că știe mulți oameni care s-au trezit cu datorii la bancă, fără să fi făcut vreodată vreun împrumut. Femeia a primit și sfaturi legat de ce ar trebui să facă mai departe. Oamenii i-au recomandat să facă o reclamație scrisă, astfel, va primi un răspuns în termen de 15 zile.
„Pe foarte mulți i-am auzit că s-au trezit cu datorii fără să știe și când au verificat era cu semnătură electronică. În ce lume trăim, din păcate”, a scris cineva.
„Reclamație scrisă. Pentru reclamații legate de biroul de credit termenul este de 15 zile de răspuns. Dacă nu ați avut legătură cu bancă/ IFN și greșeala este a lor, vă vor șterge din biroul de credit în urma solicitării dumneavoastră”, a mai adăugat cineva.
Se pare că, de cele mai multe ori, astfel de situații apar în momentul în care o persoană își pierde actul de identitate. Infractorii se folosesc de informațiile din buletin pentru a obține un împrumut pe numele victimei. Nu putem omite că este posibil ca unele instituții financiare să comită anumite erori, fie legate de nume, fie legate de adrese similare. Astfel, facturile ajung la persoanele care nu au realizat împrumutul.
Vezi și: Adio de la pensiile speciale? Banca Mondială respinge măsurile luate de Guvern. Care este motivul