- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Situație critică pe drumul românilor spre Bulgaria. Traficul a fost oprit

09 Sep, 22:52 • Preda Silvia
Surpriză neplăcută pentru turiștii români dornici să viziteze Bulgaria: Traficul este blocat din cauza Dunării, la Bechet.
Situație critică pe drumul românilor spre Bulgaria. Traficul a fost oprit

Avertisment pentru șoferii români care merg în Bulgaria și Grecia prin Bechet. Trecerea cu bacul prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet a fost întreruptă temporar, începând de luni. Decizia a fost luată din cauza nivelului scăzut al Dunării, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Potrivit autorităților, trecerea cu bacul va fi reluată doar după stabilizarea nivelului fluviului.

Operatorul feribotului Bechet-Oryahovo a anunțat că platforma feribot care deserveşte linia Bechet-Oryahovo şi-a suspendat activitatea din cauza nivelului scăzut al Dunării, arată sursa citată.

În acest context, traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet va fi reluat în momentul stabilizării nivelului Dunării, care la acest moment este foarte scăzut, iar pentru evitarea aglomerării punctului recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Și pe grupurile de Facebook dedicate călătoriilor au apărut în cursul zilei postări care anunțau decizia autorităților. Suspendarea activității feribotului de la Bechet, din cauza nivelului scăzut al Dunării, a răsturnat planurile multor români.

Bacul era o variantă bună de ieșire din țară spre Bulgaria și Grecia, în condițiile în care pe la Calafat se stă mult din cauza tirurilor.

Citește și: Se întâmplă pentru prima dată în istorie! Imigranții veniți la muncă au contribuit la creșterea populației României

Poliţia de Frontieră recomandă celor care trec graniţa spre Bulgaria să se îndrepte către alte puncte de trecere a frontierei

Avertisment pentru șoferii români care merg în Bulgaria
Avertisment pentru șoferii români care merg în Bulgaria

În judeţul Dolj este deschis punctul de trecere a frontierei de la Calafat, în Teleorman se poate trecere Dunărea cu bacul pe la Zimnicea şi Turnu Măgurele, iar în Călăraşi funcţionează de asemenea bacul.

Pe raza judeţului Constanţa, punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, Lipniţa şi Dobromir sunt deschise pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

Informaţii utile privind situaţia traficului se regăsesc consultând aplicaţia Trafic online, pe pagina web a Poliţiei de Frontieră.

Vezi și: Pedepse dure pentru străinii care lucrează legal în România și vor să părăsească țara. Avertismentul polițiștilor de frontieră