- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoc pe piața carburanților! Prețurile la benzină și motorină cad brusc, după creșterile de accize!

10 Sep, 12:08 • Bugiu ⁠Ana Maria
Piața carburanților ia o întorsătură interesantă. Ce se întâmplă cu prețurile la benzină și motorină, după creșterile de accize.
Șoc pe piața carburanților! Prețurile la benzină și motorină cad brusc, după creșterile de accize!

Petrom este liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România. Compania a anunțat o nouă ieftinire a prețurilor benzinei și motorinei în stațiile proprii, la doar o zi după precedenta reducere, fiind a 5-a ieftinire din luna septembrie, potrivit economica.net.

La Stația Petrom de pe strada Brașov din București, în ziua de 10 septembrie, prețul benzinei standard este de 6,94 lei pe litru, iar cel al motorinei standard a ajuns la 7,03 lei pe litru, transmite sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și: MApN, anunț de ultim moment despre incendierea unui depozit de carburanți din România

foto: piața carburanților

Șoc pe piața carburanților! Prețurile la benzină și motorină cad brusc, după creșterile de accize!

Prețurile la carburanți au înregistrat o scădere majoră în ultimele săptămâni, cu benzina ajungând la 6,88 lei pe litru și motorina la 7,01 lei pe litru, după ce au fost afectate de creșterile de preț generate de majorarea accizelor din luna iulie.

La 3 august, aceeași stație de pe strada Brașov din București înregistrase prețuri de 7,32 lei pe litru pentru benzina standard și 7,44 lei pe litru pentru motorină.

În doar 40 de zile, benzina a scăzut cu 38 de bani pe litru, iar motorina cu 41 de bani pe litru. Prețurile actuale sunt mai mici decât cele de la 1 iulie, când benzina costa 7,48 lei pe litru și motorina 7,58 lei, iar scăderea totală a depășit 50 de bani pe litru.

Pe plan internațional, prețurile petrolului brut au suferit fluctuații în ultima perioadă. Săptămâna a început cu o ușoară creștere a prețului petrolului, influențată de temeri legate de posibile perturbări cauzate de un uragan în Golful Mexic.

După doar o zi, prețurile au revenit pe scădere. Această volatilitate a fost determinată de temeri legate de cererea scăzută, în special din cauza datelor economice slabe provenite din China, dar și de reluarea producției de petrol din Libia.

Săptămâna trecută, prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 10%, atingând cele mai mici niveluri din ultimele 11 luni. Prețul țițeiului Brent, de referință pentru Europa, se situa la 71,7 dolari pe baril, în timp ce prețul WTI, benchmark-ul american, era de 68,5 dolari pe baril.

Cererea de carburanți din România a crescut cu 5% în primul semestru al anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, conform estimărilor Petrom.

Te-ar mai putea interesa și: Preț carburanți 3 septembrie. Schimbare majoră pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină