- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii pot consuma alcool dacă au adeverință de la preot. „Actul” care le dă dreptul să muște din mărul lui Adam a fost inventat în urmă cu 5 ani

09 Oct, 19:57 • Bocioacă Bianca
În România, în urmă cu cinci ani, a fost introdus un „act” prin care șoferii se pot urca la volan chiar dacă au consumat alcool, dacă au o adeverință eliberată de preot.
Șoferii pot consuma alcool dacă au adeverință de la preot. „Actul” care le dă dreptul să muște din mărul lui Adam a fost inventat în urmă cu 5 ani

În 2019, un nou act stârnea controverse în rândul românilor. Multe persoane au râs de bărbatul care a primit, la acea vreme, o adeverință de la preot care îi permitea să consume un litru de bere zilnic. Cinci ani mai târziu, în 2024, preotul care a semnat documentul cu pricina a vorbit despre decizia sa.

Citește și: Codul Rutier 2024. Lista cu medicamente care pot influența testele antidrog. Substanțele de care șoferii nu trebuie să se atingă

Au sau nu șoferii voie să consume alcool la volan?

Chiar dacă pare greu de imaginat, în urmă cu cinci ani un bărbat din Tășnad, o localitate din Mureș, a primit în scris că poate să bea în fiecare zi cel mult un litru de bere. „Actul” era semnat și ȘTAMPILAT de preotul din localitate, Marian Crainic. Cu toate astea, inițiativa nu a fost acceptată de superiorii din Biserică.

Părintele a dezvăluit că bucata de hârtie a avut un efect benefic, iar bărbatul pentru care a fost eliberată duce în prezent o viață mai bună și a reușit să scape de dependența de alcool.

„Avea vreo 40 de ani și probleme cu alcoolul, era și în prag de divorț. Prin acea adeverință am încurajat dorința lui, apoi m-am rugat pentru el timp de mai multe zile. L-am întâlnit recent pe drum și l-am întrebat ce relație mai are cu băutura și mi-a spus că e bine, reușește să se abțină, ceea ce m-a bucurat”, a povestit Marian Crainic, potrivit Cancan.

Citește și: Toți șoferii trebuie să știe asta! Mașinile noi pe benzină și motorină, eliminate: „Obiectivul din 2035 este crucial”