- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii riscă amenzi uriașe dacă sunt surprinși cu prea puțin combustibil în rezervorul mașinii

22 May, 11:26 • Bocioacă Bianca
Șoferii care pleacă la drum cu foarte puțin combustibil în rezervor nu riscă doar deterioarea motorului mașinii, ci și amenzi mari.
Șoferii riscă amenzi uriașe dacă sunt surprinși cu prea puțin combustibil în rezervorul mașinii

Șoferii care nu alimentează mașina la timp riscă amenzi usturătoare. Condusul cu un rezervor aproape gol poate avea consecințe serioase, atât pentru vehicul, cât și pentru portofel.

Dacă acul rezervorului se apropie de zero, iar martorul care vă anunță care vă anunță că trebuie să alimentați se aprinde, atunci șoferii riscă nu numai să nu mai poată circula, ci și o amendă. Astfel, șoferii ar trebui să acorde atenție nivelului de umplere a rezervorului mașinii, scrie Echo24.de.

Citește și: Românii trebuie să fie atenți de 1 Mai. Distracția care poate aduce amenzi de până la 5.000 de lei

Așteptarea până la aprinderea martorului de combustibil este destul de riscantă. De exemplu, dacă un șofer cu puțin combustibil rămâne blocat într-un ambuteiaj, ori dacă benzinăria de care se apropie este în mod excepțional închisă, sau dacă există vreun blocaj și este necesară o ocolire, benzina sau motorina se va termina rapid și mașina nu va mai funcționa.

Goana după combustibil sau deterioarea motorului s-ar putea să nu fie singurele probleme. Șoferii depistați fără combustibil pot primi și o amendă.

Problema cea mai mare apare atunci când mașina se oprește din cauza lipsei de benzină sau motorină, în special pe autostradă (Autobahn) sau pe un drum expres (Kraftfahrstraße). Capacitatea rezervorului variază în  funcție de vehicul. O mașină mare poate necesita de obicei mai mult combustibil decât un vehicul mai mic, așa că șoferii care închiriază o mașină ar trebui să fie atenți.

Citește și: Centrul Vechi al Capitalei, luat la control. Amenzi usturătoare pentru munca la negru

Amenzi pentru șoferii care rămân fără combustibil

În cazul în care s-a epuizat combustibilul pe autostradă sau pe un drum expres și mașina se oprește acolo, se va datora o amendă de 35 de euro, pentru că nu este permisă staționarea pe astfel de drumuri.

Rezervorul poate fi realimentat în doar câteva minute dacă în portbagaj există un bidon cu combustibil de rezervă. Dacă te oprești mai mult de trei minute, trebuie să parchezi. În schimb, parcarea este pedepsită cu o amenă de 70 de euro, după cum explică „catalogul amenzilor” – Bußgeldkatalog.

Drumurile express servesc aceluiași scop ca și autostrăzile pentru o înaintare mai rapidă în traficul național (deci sunt un fel de autostrăzi). Dar de obicei nu sunt atât de bine dezvoltate.