- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii vor plăti în plus pentru benzină și motorină. Decizia luată pe 3 octombrie la Petrom

03 Oct, 11:32 • Bumbeneci Diana
Petrom, prima scumpire a carburanților după o lună și jumătate de ieftiniri. Care sunt noile prețuri.
Șoferii vor plăti în plus pentru benzină și motorină. Decizia luată pe 3 octombrie la Petrom

Petrom

, liderul pieței carburanților din România, a aplicat joi 03 octombrie 2024, prima scumpire în cazul benzinei și motorinei după o perioadă de circa o lună și jumătate în care prețurile au scăzut. Șoferii vor plăti mai mult pentru un full de benzină sau motorină, începând de azi.

Șoferii vor plăti în plus pentru benzină și motorină

Așadar, prețul benzinei standard a crescut cu 5 bani pe litru, iar cel al motorinei standard cu 4 bani pe litru. Ultima modificare de preț avut loc pe 25 septembrie 2024, când Petrom a redus prețul benzinei a scăzut cu doi bani pe litru.

Această schimbare resimțită la pompă vine după o lungă serie de alte ieftiniri care au început pe 15 august, când Petrom a ieftinit motorina cu 5 bani pe litru, după câteva zile de majorat prețul la benzină și menținut cel la motorină. În ziua respectivă, motorina a devenit mai ieftină decât benzina în anumite stații Petrom.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișa joi, 15 august 2024, următoarele prețuri: 7,36 lei pentru un litru de benzină standard și tot 7,36 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Joi, 03 octombrie, tot la stația Petrom Vitan sunt următoarele prețuri: 6,91 lei pentru un litru de benzină standard și tot 6,98 lei pe litru în cazul motorinei standard.

carburanți benzină și motorină
carburanți benzină și motorină

Citește și: Scumpiri majore pentru carburanți. Cât vor plăti românii pentru benzină și motorină

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 6,85 lei și 6,92 lei pe litru.

În cazul motorinei standard, prețurile variază între 6,96 lei și 6,99 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecuta, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 16,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 3,2%, ceea ce înseamna că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 11,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Vezi și: Prețurile carburanților cresc în continuare. Cât costă acum un plin de benzină sau motorină?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult