- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii vor putea circula în curând pe Transapuseana. Lucrările sunt aproape finalizate. Care este data inaugurării

07 Jul, 12:55 • Fundeanu Madalina
Transapuseana este aproape de finalizare. Iată când vor putea șoferii să circule pe cel mai spectaculos drum din România!
Șoferii vor putea circula în curând pe Transapuseana. Lucrările sunt aproape finalizate. Care este data inaugurării

Transapuseana, drumul spectaculoas care străbate MunțiiApuseni, este aproape de finalizare. Modernizarea drumului întins pe aproape 80 de kilometri se va încheia chiar în acest an, conform Antena 3 CNN.

Transapuseana este aproape de finalizare

„Transapuseana” este un drum parcă desprins dintr-o poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. A fost supranumit în diverse moduro, cum ar fi: Drumul Apusenilor, Transalpina de Apuseni sau Transapuseni.

Modernizarea lui a fost cea mai mare investiție pentru un drum județean din România. Acesta va face legătura între localități, dar va ajuta și la dezvoltarea economică și turistică a regiunii, care este de altefl una dintre cele mai sărace din România.

De asemenea, și proprietarii de pensiuni sunt conștienți de potențialul pe care noua șosea îl are pentru dezvoltarea turismului, așa că deja și-au deschis ușile pentru vizitatori. Drumul spectaculos a permis şi localnicilor să își vândă bucăți din teren pentru un preț mult mai bun.

„E un avantaj destul de mare pentru noi, pentru localnicii comunei Râmeț, că s-au scumpit terenurile, au crescut prețurile și e un avantaj. Cine vrea să vândă câștigă ceva bănuți”, spune un localnic.

Citește și: Cel mai lung drum nou din România este tot mai aproape de a deveni realitate! În cât timp va fi gata șoseaua de 7,69 miliarde de lei 

Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni
Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni

Vasile Raica, primarul comunei Râmeț, este de părere că un număr mai mare de turiști va ajunge în zonă, odată cu modernizarea drumului.

„Comuna beneficiază de multe atuuri cu acest drum. Spre exemplu, a crescut enorm de mult prețul la teren, au început să se construiască foarte mult în toată comuna. Ne avantajează relieful… Avem și Mănăstirea Râmeț care e una dintre cele mai vechi din Ardeal”, spune Vasile Raica, primarul comunei Râmeț.

Din momentul în care a început modernizarea acestui drum, s-au inagurat şi primele pensiuni în zonă, iar turiştii străini le-au trecut deja pragul.

„Îmi place foarte mult. Am venit aici acum trei zile. Suntem pentru prima dată în România şi este chiar superb, minunat. Este o natură minunată, am cunoscut oameni drăguţi, am avut parte de discuţii frumoase aici şi mâncarea este foarte gustoasă, atât de multe legume proaspete”, spune o turistă străină.

„Zona îmi place enorm de mult, noi am colindat munții Apuseni și când nu erau drumurile asfaltate și cel mai mult ne-a fascinat peisajul în sine și casele care și-au păstrat autenticitatea”, spune o altă turistă.

Transapuseana are o lungime totală de 78 de kilometri și face legătura între municipiul Aiud și zona Bucium – Abrud.

Vezi și: CNAIR explică de ce închide Valea Oltului traficului rutier. Cine va mai avea voie să circule pe acest drum între 7 iulie și 8 august