- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii vor putea circula pe noi kilometri de autostradă! Este vestea cea mare în România

23 Jul, 16:55 • Bumbeneci Diana
Românii se vor putea bucura săptămâna viitoare de noi kilometri de autostradă. Anunțul CNAIR.
Șoferii vor putea circula pe noi kilometri de autostradă! Este vestea cea mare în România

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat, pe pagina de Facebook, că începând „de săptămâna viitoare se va putea circula și pe acest tronson”, făcând referire la cei circa 10 kilometri cuprinși între A2 și DN4 din A0 Sud.

Șoferii vor putea circula pe noi kilometri de autostradă

„A0 – A2, pe ultima sută de metri.

Sunt pe șantierul Lotului 1 al Autostrăzii Bucureștiului A0 Sud, la intersecția dintre două autostrăzi, unde se apropie de final lucrările de execuție a unuia dintre cele mai mari noduri rutiere din România.

Vă prezint în acest live mai multe detalii despre stadiul lucrărilor pentru acest sector de autostradă cuprins între DN4 și A2 (cca 10 km), fiind următorul pe care îl vom da în trafic.

Hai România, hai că se poate!”, scrie Irinel Ionel Scrioșteanu pe o rețea socială.

Acest sector de autostradă cuprins între DN4 și A2 (circa 10 km) va fi următorul care va fi dat în trafic în România, în cursul săptămânii viitoare, potrivit secretarului în Ministerul Transporturilor.

Citește și: Pensiile vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Daniel Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”

lucrări autostradă
lucrări autostradă

Ulterior va începe activitatea comisiei de recepție, care va anunța o dată exactă a inaugurării ultimilor kilometri ai lotului 1 din A0 Sud, construiți de compania din Turcia Alsim Alarko.

Autostrada de Centură a Bucureștiului (A0) este unul dintre proiectele cruciale ale României pentru infrastructura rutieră. Cu ajutorul drumului pe care se va putea circula cu mare viteză, șoferii vor putea evita traficul aglomerat din oraș, dar și pe cel de pe Șoseaua de Centură (DNCB).

Autostrada de Centură București este împărțită în două mari sectoare, astfel:Sectorul sudic, în lungime de 51,19 km, este format din trei loturi:

Lotul 1 Glina – Vidra (16,93 km);
Lotul 2 Vidra – Bragadiru (16,30 km);
Lotul 3 Bragadiru – Joița (17,965 km).

Sectorul nordic, în lungime de 49,57 km, este format din patru loturi, după cum urmează:

Lotul 1 Joița – Corbeanca (17,5 km);
Lotul 2 Corbeanca – Afumați (19 km);
Lotul 3 Afumați – Pantelimon (8,60 km);
Lotul 4 Pantelimon – Glina (4,47 km).

Citește și: Data la care ajung deciziile de recalculare pentru beneficiarii de pensie. Simona Bucura Oprescu: „Am făcut totul ca să fie echitate”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult