Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, din București, a vorbit în această seară, în direct la Antena 3 CNN, despre problema lipsei de căldură din Capitală. Acesta a declarat că are soluții pentru rezolvarea problemei.
Edilul a explicat că în acest moment Primăria Capitalei nu are nici o strategie pentru a remedia situația în Capitală, însă el împreună cu o echipă de specialiști au descoperit mai multe soluții.
„Să renunțăm la acele bucăți enorme de rețea care nu mai folosesc la nimeni nimic. Noi în Sectorul 3 avem zeci de kilometri de magistrală, care nu este dezafectată, însă nu folosește nimănui la nimic.
Primăria Generală nu face și nu îi lasă nici pe alții să facă. Zonele industriale au murit, ele nu mai sunt racordate la rețeaua centralizată de termie, în consecință tu trebuie să îți scazi consumatorii mari și să te raportezi la cei care sunt.
În București nu mai avem temperaturi de -20 de grade, așa cum aveam anii trecuți. Vremea s-a schimbat. Știm ce avem de făcut”, a spus Robert Negoiță.
Te-ar putea interesa și: Anumiți consumatori care și-au montat repartitoare la calorifere plătesc mai mult decât cei fără repartitoare. Un fost director RADET vine cu explicații
Mai mult de jumătate dintre consumatori care și-au montat repartitoare de căldură au plătit mai mult decât cei fără repartitoare, afirmă Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România și fost director RADET, conform HotNews.ro.
Acesta spune că inechitățile sunt absurde, dar vor continua, cât timp există posibilitatea de a închide caloriferul și de a te încălzi de la vecini. O lege votată de Parlament la finalul anului trecut prevede că este obligatorie instalarea de repartitoare la calorifere până la 31 decembrie 2024, termenul fiind prelungit de mai multe ori.
Aproximativ 60% din proprietarii cu repartitoare plătesc mai mult la căldură decât cei din blocurile fără repartitoare.
„Paradoxul constă în faptul că acești proprietari practic nu știu că sunt înșelați lună de lună ei plătind, aproape dublu, cu ochii închiși ceea ce practic nu au consumat. La nivelul României este vorba despre circa 500.000 oameni înșelați lunar. O înșelăciune în masă pe care funcționarii statului o întrețin și o susțin. Atașez un caz din mii de cazuri”, a scris Radu Opaina pe rețeaua de socializare.