- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

SONDAJ Curs. Ciucă și Ciolacu, favoriți în cursa pentru prezidențialele 2024

24 Aug, 23:11 • Bumbeneci Diana
Conform unui sondaj CURS realizat în perioada 6-22 august 2024, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, cei mai mulţi români ar pune ştampila pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.
SONDAJ Curs. Ciucă și Ciolacu, favoriți în cursa pentru prezidențialele 2024

Pe locul 2 în preferinţele românilor, la o diferenţă mare, de 13 procente, se află liderul PNL, Nicolae Ciucă, conform unui sondaj CURS.

Ciucă și Ciolacu, favoriți în cursa pentru prezidențialele 2024

Pe următoarele locuri se plasează Mircea Geoană (independent) – 15%, George Simion (AUR) – 14%, Elena Lasconi (Alianța Dreapta Unită) – 11%, Diana Șoșoacă (SOS România) – 5%, altul (sub 1% fiecare) – 4%.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, românii ar merge tot pe mâna celor două partide care se formează în prezent coaliţia de guvernare: PSD – 34% și PNL – 24%.

Peste pragul electoral se mai află AUR – 14%, Alianța Dreapta Unită – 12%, SOS România – 5% și UDMR – 5%.

Citește și: O nouă remaniere în Guvern: Remaniere în Guvern. Nicolae Ciucă a confirmat retragerea lui Boloş de la Finanţe

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1067 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost față-în-față, la domiciliul respondenților.

Vezi și: Nicolae Ciucă reacționează dur la criticile aduse de Crin Antonescu: „Toţi membrii PNL sunt oameni de bun simţ”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult