- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu a dezvăluit când se va putea circula pe Autostrada Comarnic – Brașov

12 Aug, 12:53 • Bugiu ⁠Ana Maria
Sorin Grindeanu a dezvăluit când se va putea circula pe Autostrada Comarnic - Brașov. „Sper să apuc până atunci”
Sorin Grindeanu a dezvăluit când se va putea circula pe Autostrada Comarnic - Brașov

Duminică, pe 11 august, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a dezvăluit când se va putea circula pe Autostrada Comarnic – Brașov, cea mai așteptată autostradă din România, potrivit capital.ro.

Te-ar putea interesa și: Ultimă oră. Estimări finale pentru A0, cea mai așteptată autostradă din România

foto: Sorin Grindeanu a dezvăluit când se va putea circula pe Autostrada Comarnic – Brașov

Sorin Grindeanu a dezvăluit când se va putea circula pe Autostrada Comarnic – Brașov

Ministrul Transporturilor a fost întrebat câți ani va avea atunci când va fi finalizată Comarnic – Brașov, iar răspunsul nu a întârziat să apară.

„Anul ăsta fac 51 ( 5 decembrie – n.r.). Sper ca până în 56 – 57 de ani să apuc”, a declarat el la Digi24.

Moderatorul emisiunii nu a dat crezare vorbelor ministrului, însă Grindeanu a răspuns că, în prezent, faza de proiectare este aproape finalizată și a subliniat că autostrada ar putea fi construită printr-un parteneriat public-privat (PPP).

„Asta înseamnă că se intră în faza de execuție. Mi-aș dori ca pe acel proiect să găsim acei parteneri pe public – privat, care au interesul să facă mult mai repede, ca să poată să scoată bani”, a explicat ministrul.

Sorin Grindeanu a mai spus că oamenii tind să dea vina pe actualul ministru, dacă vor întâmpina probleme în trafic, deoarece este mult mai simplu să învinovățești pe cineva aflat în funcție în acel moment.

În aceeași zi, într-o intervenție la Digi24, Sorin Grindeanu a declarat că prioritatea Guvernului și a Ministerului Transporturilor în ceea ce privește construcția unui nou terminal la Aeroportul Otopeni este identificarea surselor de finanțare.

„Avem diverse discuții în acest moment pe finanțare și eu vă spun că problema viitorilor miniștri, a viitoarelor guverne, la transporturi, va fi următoarea: în a găsi finanțări altele decât cele din fonduri europene”, a afirmat el.

Te-ar putea interesa și: Moment istoric. Se inaugurează cea mai așteptată autostradă din ultimii 30 de ani. Ciolacu: „Se va da drumul circulației”