- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! „Nu există alte variante”

03 Jul, 17:39 • Adrian Popovici
Sorin Grindeanu a anunțat că circulația pe Valea Oltului va fi oprită timp de o lună. Ministrul a explicat că acest lucru este necesar pentru efectuarea lucrărilor pe pe autostrada Sibiu-Pitești.
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! „Nu există alte variante”

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a anunțat miercuri că traficul pe Valea Oltului va fi închis timp de o lună, începând din 8 iulie până în 9 august, pe timp de zi. Șoferilor le vor fi recomandate rute ocolitoare pentru a evita zona afectată. În această perioadă, în zonă se vor desfășura lucrări la autostrada Sibiu-Pitești, care necesită închiderea drumului, notează News.ro.

Ministrul Sorin Grindeanu a precizat că va merge vineri, împreună cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, și cu colegii săi la fața locului pentru a verifica situația. Lotul 2 de pe Sibiu-Pitești implică defrișări aprobate, care sunt necesare pentru realizarea autostrăzii. Aceste lucrări nu pot fi efectuate sub trafic, deoarece ar pune în pericol siguranța celor care circulă pe DN7. „Asta nu și-o poate asuma nimeni. De aceea, în această lună, din 8 iulie până în 9 august, vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu-Pitești”, a declarat Grindeanu.

Ministrul a anticipat că vor exista critici din partea „cunoscătorilor”, dar a subliniat că nu există altă variantă. Înălțimile arborilor care trebuie tăiați ajung până la 70 de metri și riscă să cadă pe carosabil, punând în pericol siguranța circulației. „Repet, vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

Te-ar putea interesa și: Țara europeană care ar putea face investiții masive în România. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

Ce alternative au șoferii după anunțul făcut de Sorin Grindeanu?

După anunțul făcut de Sorin Grindeanu, șoferii trebuie să știe că pe perioada zilei vor fi disponibile rute alternative, care vor fi comunicate din timp de Ministerul Transporturilor împreună cu poliția rutieră, pentru ca șoferii să le cunoască.

Cea mai scurtă variantă ocolitoare este Transfăgărășanul, de la Sibiu până la Râmnicu Vâlcea, cu o distanță de 202 km, parcursă în puțin peste patru ore. Aceasta nu este însă valabilă pentru transportatorii de mărfuri sau persoane. Cine merge spre București poate continua de la Curtea de Argeș direct la Pitești.

A doua opțiune este Transalpina, cu o distanță de 270 de km de la Sibiu până la Râmnicu Vâlcea, parcursă în aproape cinci ore. A treia variantă implică utilizarea Transalpinei până la Obârșia Lotrului, apoi schimbarea traseului spre Brezoi, oraș aflat în afara lucrărilor de pe Valea Oltului. Traseul are 256 de km și un timp de 4 ore și jumătate, însă starea drumului între Brezoi și Obârșia Lotrului ar putea crea probleme șoferilor.

Cea de-a patra opțiune, probabil cea mai utilizată de transportatori, este traseul Sibiu-Simeria-Petroșani-Târgu Jiu-Râmnicu Vâlcea. Starea drumului pe această variantă este bună și include o porțiune de autostradă, dar distanța este de aproape 370 de km, iar timpul necesar parcurgerii ajunge la 5 ore și 20 de minute.

Citește și: Sorin Grindeanu anunț major pentru românii care călătoresc cu trenul. „Călătoriile pe calea ferată vor aduce treptat cele 119 trenuri autopropulsate și 16 locomotive noi”