- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu, noi informații despre închiderea Văii Oltului. „Sunt mai importante autostrăzile decât alegerile”

05 Jul, 13:01 • Fundeanu Madalina
Sorin Grindeanu nu va renunța la restricționarea traficului pe Valea Oltului. Ministrul Transporturilor susține că autostrăzile sunt mai importante decât alegerile, chiar dacă ar putea pierde voturi.
Sorin Grindeanu, noi informații despre închiderea Văii Oltului. „Sunt mai importante autostrăzile decât alegerile”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, 5 iulie, că nu va renunța la restricționarea traficului pe Valea Oltului. Acesta a explicat că autostrăzile au o importamță mult mai mare decât faptul că este an electoral și își asumă răspunderea politică, chiar dacă ar putea pierde voturi, conform informațiilor prezentate de știripesurse.ro.

Sorin Grindeanu nu va renunța la restricționarea traficului pe Valea Oltului

„Știu că e an electoral și știu că poate 90% dintre oamenii politici ar fi luat decizia să amâne eventualele lucruri care să ducă la un disconfort.

Dar autostrăzile nu au culoare politică și atât timp cât soluția este aceasta, dacă vrem să avem autostrăzi, de a restricționa pe o perioadă de o lună traficul, eu nu ezit, chiar dacă e an electoral și chiar dacă mulți mi-au spus că ar fi mai bine să amânăm, sunt mai importante autostrăzile decât alegerile.

Au fost destui ani în care probabil că s-a gândit altcumva și au fost mai importante alte lucruri. Îmi asum acest lucru. Pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România, cu toate riscurile”, spune Sorin Grindeanu.

Ai mai putea citi azi: CNAIR explică de ce închide Valea Oltului traficului rutier. Cine va mai avea voie să circule pe acest drum între 7 iulie și 8 august

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor este deschis la propuneri alternative

„Sigur că sunt deschis la propuneri care ar putea îmbunătăți ceea ce colegii din CNAIR și Poliția Rurieră au gândit. Suntem deschiși”, încheie Grindeanu.

Între 8 iulie și 9 august, circulația va fi închisă pe Valea Oltului între orele 6:00 și 20:00. Dar, pentru a asigura accesul locuitorilor din zona Lazaret și al personalului care lucrează la spitalul psihiatric din apropiere, vor fi stabilite două intervale orare speciale: între 7:00 – 7:30 și 16:00 – 16:30, în care se va putea circula doar însoțit. Mai mult de atât, mașinile poliției, pompierilor și salvării vor avea acces în cazuri urgente, fiind de asemenea însoțite de reprezentanți ai antreprenorului.

Noile restricții de circulație sunt menite să minimizeze impactul asupra locuitorilor și serviciilor esențiale, asigurândsimultan progresul lucrărilor. În ciuda faptului că restricțiile vor crea disconfort pe termen scurt, beneficiile pe termen lung ale finalizării autostrăzii Sibiu – Pitești vor fi semnificative.

Vezi mai multe știri: Transportatorii români trag semnalul de alarmă! Închiderea traficului pe Valea Oltului și Podul Prieteniei va duce la scumpiri