- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu, reacție după ce CFR a interzis urcarea în tren tuturor românilor cu boli contagioase. „E o reglementare europeană”

31 Jul, 13:24 • Bumbeneci Diana
Sorin Grindeanu face noi declarații cu privire la schimbarea regulamentului CFR, care îi vizează pe pasagerii contagioși. Motivul pentru care s-a luat această decizie.
Sorin Grindeanu, reacție după ce CFR a interzis urcarea în tren tuturor românilor cu boli contagioase. „E o reglementare europeană”

Ministrul Transporturilor

a transmis, cu privire la modificarea regulamentului CFR pus în dezbatere publică și care prevede ca pasagerii care suferă de boli care se pot transmite să fie dați jos din tren, că este „de bun simț”. Oficialul susține că este vorba despre o directivă europeană, nu despre o decizie luată doar la nivel național.

Sorin Grindeanu, despre decizia CFR

Sorin Grindeau nu a spus care este modalitatea prin care se va face triajul.

Citește și: Decizie finală la CFR. Pasagerii cu boli contagioase NU mai au voie în trenuri

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

„E o reglementare europeană și e foarte bine că se creează aceste dezabateri, până la urmă acesta este rolul lor. Nu e un lucru inventat de CFR Călători sau de către minister, este transpunerea unor reglementări europene.

Poate normele de punere în aplicare probabil că vor veni în perioada următoare. Nu e invenția celor de la CFR Călători. Mi se pare corectă această reglementare.

„Trenul nu oprește să-l dea jos pe om în câmp”
O chestiune în care tu nu respecți legea știind că ai o boală de acest tip te pune într-o anumită situație ulterior, dacă nu respecți legea. Eu cred că orice om conștient trebuie să știe că e o reglementare de bun simț. Dacă ai o boală contagioasă și intri într-un compartiment poți să împrăștii la toate lumea”, a declarat ministrul Transporturilor.

Premierul Marcel Ciolacu a intervenit precizând că „asta nu însemnă că oprește trenul ca să-l lase pe om în câmp”.

Amintim căpasagerii cu boli contagioase vor fi daţi jos din trenuri, potrivit noului regulament CFR. Este vorba despre călătorii cu gripă sau alte boli vizibile, care pot fi contagioase. Până acum, aceștia puteau merge cu trenul dacă rezervau întregul compartiment în care se aflau.

Potrivit noilor prevederi, aceștia vor fi dați jos din tren, pentru că pun în pericol sănătatea celorlalți călători. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs și care necesită intervenții de urgență trebuie să fie transportate până la prima stație, unde li se acordă îngrijirile necesare. Acestor persoane li se restituie diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru parcursul efectuat pentru legitimația de călătorie, în condițiile prevăzute la articolul 21 din regulament.

Vezi și: Anunțul momentului de la CFR. Ce se întâmplă cu biletele de tren începând cu 13 iulie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult